E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Petrol üretimini artırırız'---

'Petrol üretimini artırırız'

'Petrol üretimini artırırız'
01 Şubat 2011 - 12:31 borsagundem.com

OPEC Genel Sekreteri Abdullah Salem El-Badri, Mısır krizinin artarak devam etmesi halinde petrol piyasasında kıtlık riskinin oluşabileceğini söyledi

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Abdullah Salem El-Badri, Mısır’daki krizin artarak devam etmesi halinde petrol piyasasında kıtlık riski oluşabileceğini, OPEC’in, gerekirse üretimini artırarak duruma müdahale edeceğini söyledi. Salem El-Badri yaptığı açıklamada, Mısır’daki krizin Süveyş Kanalı gibi önemli petrol yollarını bloke etmesi durumunda, küresel piyasalar için kıtlık riski bulunduğuna işaret ederek, “Gerçek bir kıtlık gözlemlersek, buna bir çözüm bulmak için harekete geçmemiz gerekecek” dedi. 22 Şubat’ta toplanacak Ancak OPEC’in şimdilik bir acil toplantı planı olmadığını vurgulayan El-Badri, halihazırda piyasada arz durumunun yeterli olduğunun altını çizdi. El-Badri planlanan bir toplantı olmadığını belirtse de OPEC yönetiminin 22 Şubatta Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılacak enerji konferansında bir araya gelmesi bekleniyor. Ancak uluslararası piyasa beklentisi, gösterilerin bölge ülkelere sıçraması olasılığının güçlenmesi halinde, OPEC yönetiminin bu tarihten önce toplanabileceği yönünde. 1 milyon varil petrol Uluslararası piyasalarda giderek güçlenen bir diğer görüş de, Ortadoğu’daki olayların 1979 yılında yaşanan petrol bunalımına benzer bir sürecin yeniden yaşanabileceği fikri etrafın şekilleniyor. Kontrolü Mısır tarafından sağlanan Süveyş Kanalı’ndan Orta Doğu ve Avrupa arasında günlük ortalama 1 milyon varil petrol transferi yapıldığı, siyasi belirsizliğin tetikleyeceği olaylar nedeni ile dünyada bir petrol şoku yaşanabileceği belirtiliyor. Mısır’daki gösterilerin etkisiyle uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı geçen hafta 100 dolar sınırına yaklaştı. Bunda, petrol ve doğalgaz kaynakları açısından zengin ülkelere sıçraması olasılığının yarattığı tedirginlik de etkili oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)