E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol verilerle yükseliyor---

Petrol verilerle yükseliyor

Petrol verilerle yükseliyor
02 Ağustos 2013 - 09:46 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü, ABD'de imalat sanayi verisinin iyi çıkmasının desteği ile değer kazandı

Batı Teksas petrolü, ABD'de imalat sanayinin geçen ay hızlandığını gösteren verinin, dünyanın en büyük petrol tüketicisinde talebin artacağı beklentisini güçlendirmesinin ardından, yükselişini ikinci güne taşıdı ve haftayı kazançla geçmeye yönlendi.
Vadeli kontratlar New York'ta, dün üç haftayı aşkın sürenin en hızlı rallisini gerçekleştirmesinin ardından yüzde 0.9 daha yükseldi. ABD'de ISM imalat sanayi endeksi Temmuz ayında, son iki yılın en hızlı genişlemesini gösterdi. Bugün ABD'de açıklanacak olan Temmuz ayı tarım dışı istihdamın önceki aykine yakın bir artış göstermesi ve işsizlik oranının düşmesi bekleniyor. Libya'nın petrol güvenlğinden sorumlu yetkili, işçilerin protestoları sonucu ham eptrol ihracat terminallerinin kapatılmasının ardından görevinden ayrıldı.
Sydney'de emtia haber bülteni Barratt’s Bulletin'in CEO'su ve Batı Teksas petrolüne 109.50 dolarda satışların gelebileceği tahmininde bulunan Jonathan Barratt, "Güven tekrar piyasaya geri dönüyor," dedi ve "Dün açıklanan veriler iyiydi, ancak bugün tarım dışı istihdamın nasıl çıkacağını bekleyip göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
Eylül vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex elektronik işlemlerinde, 93 sent kadar yükselerek varil başına 108.82 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 12:49'da 108.59 dolara geldi. Tüm vadelerdeki kontratların işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 67 üzerindeydi. Kontrat dün yüzde 2.7 ile 10 Temmuz'dan bu yana en hızlı artışını göstererek, varil başına 107.89 dolar ile 19 Temmuz'dan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Fiyatlar bu hafta yüzde 3.7 arttı.
Eylül vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 55 sent ya da yüzde 0.5 yükselerek varil başına 110.09 dolara çıktı. Avrupa gösterge petrolü Brent ile ABD göstergesi Batı Teksas arasındaki fiyat farkı 1.39 dolara geldi. Bu fark dün, iki gün ard arda düşerek 1.65 dolara inmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)