E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yasası tasarısını veto etti---

Petrol yasası tasarısını veto etti

Petrol yasası tasarısını veto etti
02 Aralık 2012 - 11:23 borsagundem.com

Brezilya Başkanı Rousseff, ülkenin petrol yatakları imtiyazının 26 eyalete paylaştırılmasına yönelik yasa tasarısını veto etti

Önde gelen gelişen piyasa ekonomilerinden Brezilya'nın başkanı Dilma Rousseff, Brezilya'nın petrol yatakları imtiyazının 26 eyalet ile paylaşılmasına yönelik yasa tasarısını veto eti.
Rio de Janeiro valisi Sergio Cabral, bu önlemin 2016 Olimpiyatları öncesinde kendi eyaletini iflas ettirebileceği konusunda uyardı.
Brezilya'nın varolan petrol ruhsatlarını etkileyebilecek olan yasa tasarısını veto eden Rousseff, yine de ihaleye henüz açılmamış olan ve yeni keşfedilebilecek olan petrol yataklarının gelirine yönelik önlemi devam ettirme kararı aldı.
Rousseff, yasanın Rio eyaletini petrol kazançlarından mahrum edeceğini söyleyen 200 bin kişinin Rio de Janeiro sokaklarında yasa karşıtı protestolarının ardından bu kararı aldı.
Yerel siyasetçiler yasanın eyalete önümüzdeki yıl 1.7 milyar dolara mâl olabileceğini ve Rio'nun 2014 Dünya Kupası ve 2016 Olimpiyatları'nı ağırlama yeteneğini etkileyebileceğini belirtmişti.
Brezilya'da son yıllarda keşfedilen en büyük petrol yataklarının bazıları sahilden uzakta bulunuyor. Ülkenin ana petrol üreticisi eyaletleri, böyle bir önlem karşısında yasal harekete başvurmak ile tehdit etti.
Petrol arama ihaleleri önündeki engellerin kalkması için Ocak'a kadar imtiyazların yeni dağıtım yapısının kararlaştırılması gerekiyor.
Brezilya Eğitim Bakanı Aloizio Mercadente, yeni petrol imtiyazlarının kârının eğitim için kullanılması gerektiğini söylüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)