E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol hızla düştü---

Petrol hızla düştü

Petrol hızla düştü
10 Ağustos 2016 - 17:35 borsagundem.com

Petrol fiyatları stok verilerinin ardından hızla gevşedi

Petrol, ABD'de özel sektörün açıkladığı verinin petrol stoklarının arttığını göstermesi ve buna bağlı olarak arzın mevsimsel olarak 20 yılın en yüksek seviyesinde kalmaya devam etmesinin ardından, kayıplarını varil başına 43 doların altında korudu.

DOE, Ham Petrol Stoklarını 1,055 Milyon Varil olarak açıkladı.Beklenti -0,8 Milyon Varil düşeceği yönündeydi. Verinin ardından oynaklığı artan petrol fiyatlarında eksi seyir görülüyor.Brent petrol yüzde 0.10 eksi ile 44.92 dolarda seyrediyor. 

Amerikan Petrol Enstitüsü verilerine göre, ABD petrol stokları geçen hafta 2.09 milyon varil arttı. Çarşamba günü açıklanacak olan resmi petrol stok verisinin ise, Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre 1.5 milyon varil azalması bekleniyor. Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), aylık raporunda, gelecek yıl için ABD petrol üretim tahminini yükseltti.

Petrol, geçen hafta Haziran ayındaki zirvesinden yüzde 20'nin üzerinde düşerek ayı piyasasına girmesi ve yaklaşık 4 aydır ilk kez 40 doların altında kapatmasının ardından dalgalı bir seyir izledi. ABD'de petrol ve akaryakıt stokları yüksek seviyelerini korurken, Goldman Sachs Group Inc., piyasanın bu yılın ikinci yarısında ılımlı bir açığa sahip olacağı tahmininde bulundu ve EIAüretimin 2017 yılında arzı geçeceğini kaydetti.

Sydney'de Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Ham petrol stoklarındaki yüksek seyir fiyatların güçlü bir ralli yapmasını önleyecek," dedi ve "Petrolün trendi, yani zirveden aşağı yöndeki hareketi, doğru bir yön, ancak halen 500 milyon varilin üzerinde bir stok var. Bu stoklar tarihi ortalamasına dönene dek, fiyatlarda güçlü artışlar sınırlı kalacak" şeklinde görüş bildirdi.

Altın 1350 dolar seviyesinde

 

Borsalarda hafif düşüş bekleniyor

 

Türkiye ile Rusya'nın yakınlaşması Almanya'yı telaşlandırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)