E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yatay seyrediyor---

Petrol yatay seyrediyor

Petrol yatay seyrediyor
23 Ağustos 2013 - 10:16 borsagundem.com

Petrol, ABD istihdam verisi sonrası iki haftanın en hızlı yükselişini göstermesinin ardından yatay seyrediyor

Batı Teksas petrolü, ABD istihdam piyasasındaki iyileşme işaretlerinin dünyanın en büyük petrol tüketicisinde ekonomik görünümü desteklemesinin ardından yaklaşık iki haftanın en hızlı çıkışını göstermesinin ardından fazla değişmedi.
Vadeli kontratlar New York'ta yüzde 0.4 kadar yükseldi be bu ayki en hızlı haftalık kaybını azalttı. ABD'de işsizlik başvuruları, 17 Ağustos ile biten dört haftada ortalama 330,500'e düştü ve Kasım 2007'den bu yana en düşük seviyesine geriledi. ABD'de ham petrol stokları, 21 Ağustos'ta açıklanan verilere göre, yaklaşık bir yılın en düşük seviyesine indi.
Sydney'de emtia haber bülteni Barratt’s Bulletin'in CEO'su ve Batı Teksas kontratlarının 108.50 dolar civarında satışlarla karşılaşacağı tahmininde bulunan Jonathan Barratt, "Yatırımcıların güveni biraz daha artıyor," dedi ve "ABD stoklarının izlediği trende yaklaşıyoruz gibi görünüyor. Bu stoklar bize talebin biraz arttığı yolunda işaretler veriyor" değerlendirmesinde bulundu.
Ekim vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex elektronik işlemlerinde, 19 sent düşerek, Singapur saati ile 13:45'tevaril başına 104.84 dolara indi. Bu kontratta işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 53 altındaydı. Kontrat dün yüzde 1.1 ile 9 Apustos'tan bu yana en hızlı artışını göstererek, varil başına 105.03 dolara çıktı. Fiyatlar bu hafta yüzde 2.4 düştü.
Ekim vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 18 sent yükselerek varil başına 110.08 dolara geldi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile ABD göstergesi Batı Teksas arasındaki fiyat farkı, dünkü seviyesi olan 4.87 dolardan 5.26 dolara çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)