E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yatay seyrediyor---

Petrol yatay seyrediyor

Petrol yatay seyrediyor
01 Ekim 2013 - 16:14 borsagundem.com

Petrol fiyatları ABD hükümetinin kapanmasının ardından petrol talebinin düşeceği söylentileriyle yatay seyrediyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları ABD hükümetinin bütçe anlaşmazlıkları yüzünden kapanmasıyla ekonominin yavaşlayacağı ve petrole olan talebin düşeceği spekülasyonları üzerine beklenenden düşük işlem hacmi yaşanmasının etkisiyle büyük bir değişiklik yaşamadı.
Petrol vadelileri yüzde 0.2 artışın öncesinde yüzde 0.5'e varan düşüşler yaşadı. Washington'da yerel saat ile 00:00'da bütçe konusuna bir çözüm bulunamamasıyla beraber ABD hükümeti kapandı. Bu durumun ardından acil bir görüşme planlanmazken, ödemelerin yapılamamaya başlayacağı 17 Ekim öncesinde Cumhuriyetçiler ve Demokratlar ülkenin borç limitinin artırılması konusunda hâlâ anlaşmazlık yaşıyor. Yarın açıklanacak olan verilerde ise ham petrol stoklarının üst üste ikinci haftada yükselmesi bekleniyor.
Kopenhag'ta bulunan Saxo Bank A/S şef emtia stratejisti Ole Hansen, "Kapanmanın süresi ile ilgili bekleyiş başladı çünkü ne kadar uzun sürerse, ABD'nin dördüncü çeyrek büyümesi o kadar zarar görecektir. Şu anda temel odak piyasadaki tabanı saptamak olacaktır" dedi.
Kasım vadeli WTI petrolün varil fiyatı 5 sentlik düşüşle Nymex elektronik işlemlerde Londra saatiyle 12:28'de 101.97 dolaradan işlem gördü. Kontrat dün yüzde 0.5 düşüşle 102.33 dolara kadar gerileyerek 3 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeye indi. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 44 altında gerçekleşti. Fiyatlar geçtiğimiz çeyrekte yüzde 6 yükseldi.
Kasım vadeli Brent petrolün vari fiyatı ise 21 sent düşüşle ICE Futures Europe borsasında 108.16 dolara kadar indi. Brent petrol ve WTI petrol arasındaki fiyat farkı 6.04 dolardan 5.88 dolara daraldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)