E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yatay seyrediyor---

Petrol yatay seyrediyor

Petrol yatay seyrediyor
02 Temmuz 2014 - 10:52 borsagundem.com

WTI fiyatları, bugün açıklanacak olan stok verileri öncesinde son üç haftanın en düşük seviyesine yakın işlem görüyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), bugün açıklanacak olan ve dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de akaryakıt talebinin güçlendiğini göstermesi beklenen stok verileri öncesinde, son üç haftanın en düşük seviyesine yakın işlem görüyor. Brent ise Londra'da durağan bir seyir izliyor.

Petrol vadelileri New York'ta, dün 3 sent gerilemesinin ardından bugün de büyük bir değişiklik yaşamadı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre, bugün açıklanacak olan EIA stok verilerinde petrol stoklarının geçtiğimiz hafta düştüğü ve benzin üretiminin arttığı görülebilir. Irak'ta çatışmalar, ülkenin petrol üretiminin dörtte üçünü karşılayan güney bölgelere sıçramadı.

Ağustos vadeli WTI petrolün varil fiyatı, Nymex elektronik işlemlerde, Seul saati ile 15:06'da 6 sent yukarıda 105.40 dolarda seyretti. Kontrat dün, 105.34 dolar ile 11 Haziran'dan bu yana en düşüğe kadar gerilemişti. Tüm kontratlarda işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 52 altında seyretti. Fiyatlar bu yıl genelinde yüzde 7.1 yukarıda.

Ağustos vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında değişiklik göstermeyerek 112.29 dolar düzeeyinde. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 6.89 dolar olurken, dün 6.95 dolar seviyesindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)