E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yeniden 5.5 yılın dibinde---

Petrol yeniden 5.5 yılın dibinde

Petrol yeniden 5.5 yılın dibinde
09 Ocak 2015 - 19:31 borsagundem.com

Petrol fiyatları, OPEC'in üretimi azaltmamakta kararlı olduğu yönündeki açıklamaların artması ile 5,5 yılın düşüğüne geriledi

Petrol, OPEC'in küresel arz fazlasını önlemek için üretimde kesinti yapmayacağına dair belirtilerin çoğalması ile yeiden 5,5 yılın en düşük seviyesinde.

Brent petrolü yüzde 4, WTI yüzde 3.3 geriledi. Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ABD Büyükelçisi Yousef Al Otaiba Washington’da yaptığı açıklamada, ülkenin, fiyatların ne kadar gerilediğine bakılmaksızın, üretimi düşürme planını olmadığını söyledi. Suudi Arabistan, Kuveyt ve BAE temsilcileri son 6 haftada birçok kez Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu'nun üretimi azaltma niyeti olmadığını yinelemişti.

Petrol fiyatları, Katar2ın günde 2 milyon varil olarak belirlediği küresel arz fazlasının süreceği endişeleri ile Nisan 2009'dan bu yana en düşük sevilerde seyrediyor.

Şubat vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, 1.40 dolar düşerek Nymex elektronik işlemlerde yerel saatle 11:30'da varil başına 47.39 dolara geldi. Kontrat, dün 14 sent düşüş ile 48.79 dolara geriledi ve bu hafta yüzde 6.6 düşüş kaydetti.

Şubat vadeli Brent petrolü kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 1.80 dolar gerileyerek varil başına 49.16 dolardan işlem gördü. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 1.77 dolar seviyesinde. Geçtiğimiz hafta sonu 3.73 dolarda idi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)