E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yeniden geriledi---

Petrol yeniden geriledi

Petrol yeniden geriledi
25 Ekim 2018 - 10:18 borsagundem.com

Petrol fiyatları, hisse senetlerindeki düşüş ve ABD ham petrol stoklarındaki artışın etkkisiyle düşüşünü yeniden başlattı

Petrol fiyatları, ABD hise senetlerine gelen satış dalgasının yatırımcıları risk varlıklarından çıkmaya yöneltmesi ve ABD'de ham petrol stoklarının artmaya devam etmesi ile birlikte son iki ayın en düşük seviyesi yakınına geriledi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Çarşamba günü yüzde 0.6 yükseldikten sonra yüzde 1.1 kadar geriledi. Asya hisse senetlerinin göstergesi, ABD hisse senetlerinin çarşamba günğ bu yılın kazançlarını tümüyle silmesinden sonra ayı piyasasına girdi. Hisse senedi piyasalarındaki satış dalgası aralarında petrol ve bakırın da bulunduğu risk varlıklarına yayılırken, altın gibi güvenli liman niteliğindeki varlıklar değer kazandı. Öte yandan, ABD'de resmi verilere göre, ham petrol stokları geçen hafta beklenenden daha fazla arttı ve artışını beşinci haftaya taşıdı.

Petrol fiyatları, devam eden ticaret anlaşmazlıklarının, ABD'de stokların artmakta olduğu bir dönemde, enerji talebini sürükleyen bir faktör olan ekonomik büyümeye ilişkin endişeleri güçlendirmesi ile birlikte Temmuz 2016'dan bu yana en kötü aylık performansına yöneldi. Traderlar ayrıca, ABD yaptırımları sonrası piyasadan ne kadar İran petrolü çekileceğini ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının bu açığı doldurup dolduramayacağını da yakından izliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)