E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yine kayıpta---

Petrol yine kayıpta

Petrol yine kayıpta
10 Ağustos 2015 - 07:34 borsagundem.com

Petrol, ABD'nin petrol sondaj platformu sayısını artırmasının ardından arz endişelerinin güçlenmesi ile değer kaybetti

Petrol, ABD'de sondaj platformu sayısının artmasının, küresel arz fazlası ortamında, üreticilerin petrol pompalamaya devam edeceği beklentilerini güçlendirmesi sonucu düşüşünü dördüncü güne genişletti.

Petrol vadeli kontratları New York'ta, geçen haftaki yüzde 6.9'luk düşüşün ardından yüzde 1.2 kadar daha geriledi. Baker Hughes Inc.'nin verilerine göre, ABD'de petrola rama platformu sayısı 6 artarak 670'e çıktı ve yükselişini üçüncü haftaya taşıdı. Societe Generale SA ve JPMorgan Chase & Co. , zayıf talep ve güçlü arza bağlı olarak, petrol fiyat tahminlerini düşürdü.

Petrol, fiyatların ayı piyasasına girmesine neden olan küresel arz fazlasının süreceği beklentisi ile, Haziran ayında gördüğü bu yılın zirvesinden yüzde 25 düştü. OPEC'in en büyük üyeleri rekor üretimi devam ettirirken, ABD stokları beş yıllık mevsimsel ortalamanın 90 milyon varil üzerinde kalmayı sürdürdü. 

Sydney'de Ayers Alliance Securities şef yatırım yetkilisi Jonathan Barratt, "Halen arz hikayesi," dedi ve "Petrolün yükselmesini sağlayacak fazla birşey yok" şeklinde görüş bildirdi. 

Eylül teslimatı Batı Teksas petrolü (WTI), New York Mercantile Exchange (Nymex) piyasasında  52 sent düşüşle varil başına 43.35 doalra kdar indikten sonra, Sydney saati ile 11:43'te 43.65 dolara geldi. Kontrat Cuma günü 79 sent düşerek 43.87 dolara inmiş ve 17 Mart'tan bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirmişti. Fiyatlar bu yıl yüzde 18 düştü.

Eylül vadeli Brent türü ham petrolün varil fiyatı, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 35 sent ya da yüzde 0.7 kadar düşerekons başına 48.26 dolara indi. fiyatlar geçen hafta yüzde 6.9 düştü. Avrupa gösterge petrolü WTI 'a 4.69 dolar primle işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)