E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yön arıyor---

Petrol yön arıyor

Petrol yön arıyor
14 Kasım 2013 - 10:00 borsagundem.com

Batı Teksas türü ham petrol dün gerçekleştirdiği hızlı çıkışın ardından sakin bir seyir izliyor

Batı Teksas türü ham petrol fiyatları son bir haftanın en büyük kazancının ardından çok değişiklik göstermedi.

Petrol vadelileri sektör tarafından fonlanan American Petroleum Institute verilerinde ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 599,000 varil arttığının görülmesi üzerine kazançlar ve kayıplar arasında dalgalandı. Bloomberg News anketine katılan ekonomistlere göre ise hükümetin bugün açıklayacağı resmi veriler stokların 800,000 artarak 386.2 milyona çıktığını gösterebilir.

Price Futures Group kıdemli piyasa analisti Phil Flynn, "Ana faktör ABD stokları. Libya'da bir petrol tankerinin yüklenmesini engelleyen protestolar piyasa endişelerini artırıyor" yorumunu yaptı.

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı 3 sent yükselerek Singapur saatiyle 14:11'de 93.91 dolardan işlem gördü. Fiyatlar dün yüzde 0.9 artış kaydetti ve 93.88 dolar oldu. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 41 altında gerçekleşti.

Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 16 sent değer kazanarak 107.28 dolar oldu. Daha aktif işlem gören Ocak kontratı 14 sent yükseldi ve 107.03 dolar oldu. Brent petrolün WTI petrole olan fiyat farkı 13.38 dolar olarak gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)