E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükseldi---

Petrol yükseldi

Petrol yükseldi
01 Mayıs 2012 - 21:11 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de imalat sanayi verisinin 10 ayın en hızlı artışını göstermesi sonrası yükseldi

Petrol fiyatları, ABD'de imalat sanayi verisinin son 10 ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirmesinin, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD ekonomisinde ekonomik büyümenin hızlanacağı beklentisini artırması sonucu son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı.
Petrol kontratları, ABD'de ISM imalat sanayi endeksinin Nisan ayında, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tümünün tahmininden daha iyi çıkmasının ardından yüzde 1.4 yükseldi. İmalat sanayi verisinin 50 seviyesinin üzerinde çıkması, sektörde genişlemeyi işaret ediyor. Petrol kontratları, İran ile Batı arasındaki tansiyonun gevşemesi ile birlikte, 1 Mart'ta gördüğü varil başına 110.55 dolardaki zirvesinden yüzde 4 düştü.
New York'ta Goldman Sachs Group Inc.'nin enerji araştırma müdürü David Greely, "ISM verisine reaksiyon, piyasanın İran'dan ziyade ekonominin durumu üzerinde odaklandığını gösteriyor" dedi ve "Bu, bir süredir, yukarı yönlü ilk sürprizdi" değerlendirmesinde bulundu.
Haziran vadeli Nymex petrol kontratı 1.22 dolar ya da yüzde 1.2 yükselerek, New York saati ile 10:59'da varil başına 106.09 dolara çıktı. Kontrat gün içinde varil başına 106.32 dolara kadar çıkarak 28 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Fiyatlar Nisan ayında yüzde 1.8 yükseldi ve yıl başından bu yana yükseliş yüzde 7.4 oldu.
Haziran vadeli Brent türü ham petrolün varil fiyatı 33 sent ya da yüzde 0.3 yükselerek 119.80 dolara çıktı. Brent petrolü ile Nymex petrolü arasındaki fark 13.80 dolara daralarak, 31 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine indi.
ABD'de Institute for Supply Management'ın (ISM) açıkladığı imalat sanayi endeksi, Mart ayındaki seviyesi olan 53.4'ten, Nisan ayında 54.8 seviyesine çıktı. Bloomberg News'un anketine katılan 79 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 53 seviyesine düşmesi bekleniyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)