E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde yükseliş sürüyor---

Petrolde yükseliş sürüyor

Petrolde yükseliş sürüyor
08 Ağustos 2016 - 17:40 borsagundem.com

Petrol yükselişler hız kazandı

Petrol fiyatları, ABD'de aktif petrol sondaj kuyusu sayısının yaklaşık bir yılın en hızlı artışını göstermesinin ardından varil başına 42 dolar civarında seyretti.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Cuma günü yüzde 0.3 düştükten sonra fazla değişmedi. Kontrat Cuma günü 13 sent düşerek 41.80 dolardan kapandı. Ham petrol Nymex piyasasında, yeni günde 43.02 doları test ettikten sonra şu saatlerde yüzde 2.94 kazançla aynı seviyede...

Brent petrol, 3 sent yükselerek varil başına 44.30 dolara geldi. Fiyatlar Cuma günü 2 sent düşüşle 44.27 dolardan kapandı. Brent petrol haftanın ilk gününde 45.48 doları gördükten sonra şu saatlerde yüzde 2.77 artışla 45.46 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Baker Hughes Inc.'nin verilerine göre, aktif petrol sondaj kuyusu sayısı 381'e çıktı ve yükselişini altıncı haftaya taşıyarak 28 Ağustos'tan bu yana en uzun artış dönemini gerçekleştirdi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu'ndan (OPEC) iki temsilciye göre, OPEC ülkeleri, Nisan ayında OPEC dışı ülkeler ile varılmaya çaılışılan üretimin dondurulması anlaşması konusunda ısrarcı olmadıklarını söyledi.

OPEC üyelerinin petrol üretimine, bu sonbaharda yeni sınırlar getirmek fikrini bu sonbahar canlandırmak istediği bildirildi. Venezuela. Ekvator ve Kuveyt'in de 'nın da aralarında bulunduğu ülkelerin 14 üyeli petrol kartelinin, kartel ve Rusya gibi üye olmayan ülkeler arasında başka bir işbirliği için hamle yapmak istediği belirtiliyor.

Petrol, geçen hafta Haziran ayındaki zirvesinden yüzde 20'den fazla düşerek ayı piyasası olarak adlandırılan duruma girmesi ve yaklaşık dört aydır ilk kez 40 doalrın altında kapatmasınına rdından dalgalandı. ABD'de sondaj kuyusu sayısı, ülke çapında ham petrol stoklarının artmaya devam etmesi ve böylelikle stokların beş yılın ortalamasının 100 milyon varil üzerinde seyretmeye devam etmesi ile birlikte artıyor.

Borsalarda yükseliş beklentisi

 

Erdoğan- Putin zirvesinden sonra dolar ne olur?

 

Türkiye- Rusya ilişkilerinde yeni dönem!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)