E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükseliş eğiliminde---

Petrol yükseliş eğiliminde

Petrol yükseliş eğiliminde
16 Ağustos 2016 - 07:58 borsagundem.com

Petrol, üretimin dondurulacağına ilişkin görüşmelerin başlayabileceği spekülasyonundan destek buluyor

Petrol, gelecek ay yapılacak gayrıresmi OPEC görüşmelerinde üretimin dondurulması tartışmalarının yeniden başlayabileceği spekülasyonu ile varil başına 45 doların üzerinde tutundu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Suudi Arabistan Enerji Bakanı'nın piyasaya istikrar kazandırmayı görüşmeye hazır olduklarını söylemesinin ardından son üç günde yüzde 9.7 değer kazanması sonrası yüzde 0.7 geriledi. Dün 45.75 dolardan günü kapatan NYMEX yeni günde 0.55 kayıpla 45.49 dolardan işlem görüyor. Brent petrol ise dün 48.50 dolara kadar yükseldikten sonra kapanışını 48.24 dolardan yaptı. Sabah saatlerinde ise yüzde 0.04 eksi ile 48.07 dolar seviyesinde...

Bir gazete haberine göre, Rusya, "ihtiyaç duyulursa" üretimi müşterek bir şekilde dondurmaya ilişkin görüşmelere açık. Nijerya Petrol Bakanı Emmanuel Kachikwu, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) üyelerinin muhtemelen üretimi düşürmeyeceğini söyledi.

Analistlere göre ham petrolde 46.10 direncine yaklaşmasının ardından bir miktar kar satışlarının
oluştuğunu görüldü. Satış baskısının hızlanabilmesi için 45.00 desteğinin kırılması gerekiyor. Bu hamle ile fiyatlar yeniden yükselen kanal formasyonu içerisinde girebileceği için satış baskısının hızlanma ihtimali kuvvetlenecektir. Bu durumda ilk olarak 44.50 ve arkasından 43.30 destekleri takip edilebilir. Gün içerisinde yukarı yönde hareketlerin devam edebilmesi içinde 46.10 direninin aşılması gerekiyor. Bu yönde bir fiyatlama görülmesi durumunda 47.00 ve 48.30 çanaklarının tamamlanma ihtimali yükselecektir.

Soros dünyanın en büyük altın üreticisindeki payını sattı

 

Pegasus bilançosunu açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)