E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükseliş eğiliminde---

Petrol yükseliş eğiliminde

Petrol yükseliş eğiliminde
01 Kasım 2016 - 08:46 borsagundem.com

Petrol fiyatları dün 23 Eylül'den bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdikten sonra gelen alımlarla tepkidi

Petrol, ABD'de resmi petrol stok verisinin artacağı ve buna bağlı olarak arz fazlasının genişleyeceği beklentisi ile, bir ayı aşkın sürenin en düşük kapanış seviyesi yakınında tutundu.

Dün gerçekleşen sert satış baskısına karşı, sabah saatlerinde OPEC'ten gelen, arz kısıntısı anlaşmasına ilişkin belirsizliklerin kasım ayında çözüleceği ve OPEC üyesi olmayan büyük petrol üreticilerinin de karara uyumlu hareket edeceği haberinin etkisiyle petrolde tepki alımlarıgörüldü.

Brent Petrol dün 48.51 seviyesinde kadar gerileyerek kapanışını bu seviyeden gerçekleştirdi. Yeni günde alımların etkili olduğu piyasada an itibari ile yüzde 0.90 kazançla 48.94 dolar seviyeleri görülüyor. NYMEX'de ise yüzde 0.43 yükselişle 47.06 dolar seviyesinden işlemler geçiyor.

ABD'de Enerji Enformasyon İdaresi'nin Çarşamba günü açıklayacağı petrol stok verisinin geçen hafta 1.5 milyon varil artış göstermesi bekleniyor. Benzin fiyatları, ABD'nin en büyük akaryakıt boru hattı Colonial Pipeline Co.'nun ana hatlarının patlama ve yangın dolayısıyla kapanmasının artdından sıçradı.

Goldman Sachs Group Inc.'e göre OPEC'in bu ayki toplantısında petrol üretimini azaltma yönünde bir anlaşmaya varma ihtimali giderek daha fazla ihtimal dışı görünüyor ve bir anlaşmaya varılmaması durumunda fiyatların 40 dolara yakın seviyelere gerileyeceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)