E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişe geçti---

Petrol yükselişe geçti

Petrol yükselişe geçti
22 Ocak 2014 - 08:51 borsagundem.com

WTI fiyatları, ABD'de distile stoklarının azaldığı spekülasyonlarıyla yükseliyor

Batı Teksas ham petrolü (WTI), dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de distile petrol stoklarının düşüşünün 2. haftasına girildiği spekülasyonlarıyla yükselişinin 3. gününe girdi.

Vadeliler New York'ta yüzde 0.6 kadar arttı. Yarın gelecek olan Enerji Enfermasyon İdaresi verileri öncesindeki Bloomberg anketine göre, distile stoklar geçen hafta 500,000 varil azaldı. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) dün güçlenen ekonomiye işaret ederek, küresel petrol tüketimi beklentilerini yükseltti.

"ABD'deki talebin bayağı yukarıda olduğunu görüyoruz," Sidney merkezli Fat Prophets'ın analisti David Lennox, "IEA verileri fiyatların çıkmasına yardım etti," diye görüş bildirdi.

Mart vadeli WTI kontratı Nymex'te 52 sent kadar yükselerek varil başına 95.49 doları gördü ve Singapur saatiyle 14:00'te 95.44 dolardan işlem gördü. Şubat vadeli kontrat 62 sent artarak 2 Ocak'tan beri en yüksek seviye olan 95.44 dolardan kapandı ve dün vadesi doldu. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 52 altında seyretti.

Mart vadeli Brent petrol 42 sent tırmanarak, Londra merkezli ICE Futures Europe'da varil başına 107.15 dolardan işlem gördü. Dün 11.76 dolar olan Brent ile WTI arasındaki fark 11.64 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)