E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişe geçti---

Petrol yükselişe geçti

Petrol yükselişe geçti
11 Şubat 2014 - 11:15 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü, soğuk hava koşullarının talebi artıracağı beklentisi ile altı haftanın zirvesine yaklaştı

Batı Teksas petrolü (WTI), ABD'de soğuk hava koşullarının ısınma yakıtına olan talebi artırması sonrası, distile ürün stoklarının azalacağı spekülasyonu ile, son altı haftanın en yüksek seviyesi yakınında seyretti. 

Vadeli petrol kontratları New York'ta, dün yükselişini beşinci güne taşımasının ardından fazla değişmedi. Yarın ABD'de Enerji Enformasyon Ajansı (EIA) tarafından yarın açıklanacak olan ısınma ve dizel yakıtlarını içeren distile ürün stoklarının, Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, geçen hafta 2.13 milyon varil düşmesi bekleniyor. ABD'de Ulusal Havadurumu Hizmetleri, kış fırtınasının kar ve sulusepken yağışları ülkenin güneyine yayabileceğini duyurdu.

Sydney'de Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Çok fazla tamamlanmış mamül tüketimi var," dedi ve "Mevsimsel faktörler işbaşında. Yatırımcılar ayrıca ABD'deki potansiyel talebe bakıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Mart vadeli WTI, Nymex elektronik işlemlerinde, 6 sent düşüşle, Singapur saati ile 15:45'te varil başına 100 dolara geldi. Kontrat dün 18 sent artarak 100.06 dolar ile 27 Aralık'tan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Tüm vadeli kontratlarda işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sıarada, son 100 günün ortalamasının yüzde 46 altındaydı. Fiyatlar bu yıl yüzde 1.6 yükseldi.

Mart vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 1 sent yükselerek varil başına 108.64 dolara çıktı. Avrupa gösterge petrolü Brent ile ABD göstergesi WTI arasındaki fiyat farkı 8.64 dolar seviyesinde. Bu fark dün son dört günde ilk kez daralarak kapanışta 8.57 dolara geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)