E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişe geçti---

Petrol yükselişe geçti

Petrol yükselişe geçti
03 Şubat 2015 - 07:47 borsagundem.com

Petrol yükselişi 4. taşıyarak Ağustos ayından bu yana en uzun süreli yükseliş dönemini kaydediyor

Petrol yükselişi 4. taşıyarak Ağustos ayından bu yana en uzun süreli yükseliş dönemini kaydediyor. Benzin, ABD rafinerilerindeki grevin sürmesi ile kazançları genişletiyor.

Petrol vadelileri New York’ta yüzde 1.8 kadar artış gösterdi. Birleşik Çelik İşçileri Sendikası'nın 1 Şubat’ta aldığı karar ile 9 tesiste çalışmayı durdurması bir tesisin kapanmasına neden oldu. Yönetim diğer 6 tesisteki operasyonların kontrolünü ele aldı. EIA’nın Çarşamba günü açıklayacağı ABD petrol stoku verisi öncesinde Bloomberg News anketine katılan analistler, rafinerilerin işlemleri düşürmesi ile birlikte stokların geçtiğimiz hafta 3.75 milyon varil genişlediği tahmininde bulunuyor.

Petrol, devam eden grevin dünyanın en büyük tüketicisinde akaryakıt arzını azaltacağı spekülasyonu ile yükseliyor. Petrol, küresel arz fazlası sorunu ile 6 yıla yakın bir sürenin en düşüğüne yakın seviyede seyrederken, Rusya Sovyet sonrası rekor seviyeye yakın bir üretim gerçekleştiriyor. Irak ve Suudi Arabistan OPEC tarafından gerçekleştirilen üretim artışlarına öncülük ediyor.

Mart vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, Nymex elektronik işlemlerde 89 sent kadar artış ile varil başına 50.46 dolara ulaştı ve Singapur saati ile 12:10’da 49.92 dolardan işlem gördü. Kontrat Pazartesi günü 1.33 dolar artış göstererek 49.57 dolar ile 5 Ocak’tan bu yana en yüksek kapanışı yaptı. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 20 yukarısında seyrediyor.

Mart vadeli Brent petrolü kontratı ICE Futures Europe borsasında 44 sent kadar veya yüzde 0.8 yükselerek varil balına 55.19 dolardan alıcı buldu. Kontrat Pazartesi günü 1.76 dolar artış ile 54.75 dolara geldi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 5.21 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)