E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişe geçti---

Petrol yükselişe geçti

Petrol yükselişe geçti
14 Haziran 2012 - 09:35 borsagundem.com

OPEC'in üretim kotası için toplanmasının ardından petrol sekiz ayın düşüğünden yükselişe geçti

Petrol, OPEC'in üretim kotası tartışmak için toplanmasının ardından düşüşlerin aşırı olduğu spekülasyonu ile New York'ta sekiz ayın düşüğünden yükselişe geçti.
Petrol vadelileri altı günün beşinde geriledikten sonra Yüzde 0.5 kadar yükseldi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı OPEC'in üç delegesinin bildirime göre Viyana'da toplanan teşkilat muhtemelen üretim kotasını koruyacak. Petrol teknik destek seviyesine ulaşmasının ardından yükseliyor.
NYMEX elektronik işlemlerdeki temmuz teslimli ham petrolün varili 43 sent artışla 83.05 dolara geldi ve Singapur'da yerel saatle 13.21'de 83.01 dolara ulaştı. Vadeliler daha önce yüzde 0.4 değer kaybetmişti. Kontrat dün ise yüzde 0.8 kayıpla 6 ekim tarihinden beri en düşük seviye olan 82.62 dolara gerilemişti. Fiyatlar bu yıl yüzde 16 aşağıda seyrediyor.
Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki bugün sonlanacak temmuz teslimli brent petrolün varili 55 sent artışla 97.68 dolar oldu. Daha aktif olan ağustos vadeli kontrat ise 56 sent artışla 97.28 dolara yükseldi. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı dünkü 14.51 dolardan 14.67 dolara genişledi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)