E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişe geçti---

Petrol yükselişe geçti

Petrol yükselişe geçti
03 Haziran 2013 - 22:40 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü, geçen ayın imalat verilerinin düşük gelmesi sonrasında bir ayın en düşük seviyesinden yükseldi

Batı Teksas petrolü, geçen ayın imalat verilerinin düşük gelmesi sonrasında ABD dolarının önemli para birimleri karşısında zayıflamasıyla, bir ayın en düşük seviyesinden yükseldi.
Petrol, imalatta son 4 yılın en hızlı düşüşünü yaşanmasının, Fed'in teşvik hızını koruyacağı iddialarını ateşmelesi sonrasında yüzde 1.9 kadar yükselirken, Dolar Endeksi yüzde 1.1 kadar geriledi. Petrol 31 Mayıs'ta yüzde 1.8 oranında gerilemişti.
Chicago'da bulunan litrader.com kıdemli piyasa stratejisti Bill Baruch, "Petrol para birimiyle birlikte harekt ediyor. İnsanlar Fed'in teşviklere devam edeceği iddiasında bulunuyorlar. Fiyatlar Cuma günü yaşanan düşüşün ardından dengeyi sağladı" yorumunu yaptı.
Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex elektronik işlemlerinde, 1.22 dolar yükselerek New York saati ile 11:34'te varil başına 93.19 dolar oldu. Tüm kontratlarda işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, 100 günlük ortalamasının yüzde 8.5 altındaydı. Kontratlar 31 Mayıs'ta 91.97 dolara gelerek 1 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyedeydi. Fiyatlar Mayıs ayında yüzde 1.6 geriledi.
Temmuz vadeli Brent petrolü, ICE Futures Europe piyasasında, 1.75 dolar, yani yüzde 1.3, yükselerek varil başına 102.14 dolara geldi. Brent petrolü 31 Mayıs'ta, 1 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeyi görmüştü. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 29 üzerindeydi.
Dolar Endeksi 82.428'e düşerek üç haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)