E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişe geçti---

Petrol yükselişe geçti

Petrol yükselişe geçti
31 Ocak 2012 - 11:09 borsagundem.com

Japonya'nın endüstri üretiminin tırmanışa geçmesi ile petrol bir haftanın düşüğünden yükselişe geçti

Dünyanın en büyük üçüncü petrol tüketicisi Japonya'nın endüstriyel üretiminin tahminlerin üstünde artış göstermesi ile petrol bir haftanın düşüğünden tırmanışa geçti.
Petrol vadelileri dün neredeyse 1 haftanın gerisine düştükten sonra New York'ta yüzde 1.1 değer kazandı. Japon sanayi üretimi aralık ayında son 7 ayın en çok artışını kaydederek yüzde 4 arttı.
"Japon endüstri üretimi tahminlerin üstünde geldi." diyen Tokyo'daki Newedge Group emtia satış yöneticisi Ken Hasegawa, "Bu durum hem hisse piyasasına hem de petrol piyasasına yukarı yönlü trendın hakim olmasını sağlayacaktır." açıklamasından bulundu.
NYMEX elektronik işlemlerdeki mart teslimli ham petrolün varili 1.06 dolar artışla 99.84 dolar olurken Singapur'da ise yerel saatle 16.25'te 99.80 dolardan işlem gördü. Petrolün kontratı dün 78 sent düşüşle 20 ocak tarihinden beri en düşük seviye olan 98.78 dolara gerilemişti. Petrol fiyatları bu ay yüzde 1 artıda seyrediyor.
Lobdra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki mart teslimki brent petrolün varili 88 sent ya da yüzde 0.8 artışla 111.63 Dolar olurken fiyatlar bu ay yüzde 4 yükseldi. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı ise 11.81 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)