E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişin 4. gününde---

Petrol yükselişin 4. gününde

Petrol yükselişin 4. gününde
04 Aralık 2013 - 09:51 borsagundem.com

Batı Teksas türü ham petrol , yeni petrol hattının yapımı ve ABD stoklarının düştüğü haberleriyle yükselişe devam ediyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), TransCanada Corp'un gelecek ay Keystone XL boru hattının bir kısmının yapımına başlayacağını açıklamasının ve ABD'de ham petrol stoklarının düşmesinin ardından, Ağustos'tan beri en uzun artış serisiyle yükselişin 4. gününe girdi.

Vadeliler, Amerikan Petrol Enstitüsü'nün geçen hafta petrol stoklarının 12.4 milyon varil kadar azaldığını söylemesinin ardından New York'ta yüzde 1.4 kadar artışa geçti. TransCanada'nın dün arz sıkışıklığını rahatlatacak boru hattının güney bölgesinden Körfez kıyısına kadarki bölümünün yapımına başlayacağını açıklamasının ardından fiyatlar dün Eylül'den beri en büyük yükselişini kaydetti. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) bugün Viyana'da yapacağı toplantıda üretim kotasını aynı tutması bekleniyor.

OPEC'in günlük 30 milyon varil hedefini aynı tutacağını tahmin eden Sydney merkezli CMC Markets'in şef analisti Ric Spooner, "Stok verileri, Keystone boru hattı haberleriyle hareketlenen fiyatlara ivme kazandırdı," dedi ve yatırımcıların bugün gelecek olan Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) verilerini beklediğini belirtti.

Ocak vadeli WTI Nymex'te 1.35 dolar artarak varil başına 97.39 doları gördü ve Singapur saatiyle 14:30'da 97.25 dolardan işlem gördü. Kontrat 2.22 dolar (yüzde 2.4) yükselerek dün 31 Ekim'den beri en büyük kapanış değeri olan 96.04 doları buldu. Tüm vadeli işlemlerin hacmi son 100 gün ortalamasının üç kat üstünde gerçekleşti. Bu sene fiyatlar yüzde 5.9 arttı.

Ocak vadeli 40 sent kadar ilerlemeyle Londra merkezli ICE Futures Europe'da varil başına 113.02 dolardan işlem gördü. Brent petrol ile WTI arasındaki fark 15.66 oldu. Dün bu fark, 22 Kasım'dan beri kapanış bazlı en düşük seviye olan 16.58 dolar olarak gerçekleşmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)