E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşüne devam ediyor---

Petrol düşüşüne devam ediyor

Petrol düşüşüne devam ediyor
09 Mayıs 2016 - 07:43 borsagundem.com

Sabah saatlerinde olumlu olan petrol fiyatlarında satışlar etkili oluyor

Kanada'da yangından dolayı üretimin düşmesi ile birlikte yükselişini dördüncü güne taşırken, Çin'in ham petrol ithalatının Nisan ayında güçlü artış göstermesi petrol fiyatlarına olumlu yansıdı. Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,6 artarak 32,58 milyon tona çıkmasını olumlu karşılayan yatırımcıların alımlarıyla Brent petrolünde fiyat 46,46 dolar/varil seviyesine kadar yükseldi. Öğleden sonra satış baskısına maruz kalan petrol 44 dolar seviyelerine kadar geri çekildi. Saat 16.45 itibari ile brent petrol yüzde 1.45 eksi ile 44.67 dolardan,NYMEX ise yüzde 0.85 eksi ile 44.30 dolardan işlem görmekte.

 Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan'da petrol bakanlığı görevine Ali el-Naimi'nin yerine Halid el-Falih getirildi. 1995 yılında bu yana görev yapan Naimi'nin değiştirilmesinin Suudi petrol politikasında bir değişiklik anlamına gelmediği, zira veliaht prens Muhammed bin Salman'ın Suudi Arabistan bakanlar kurulunda da geniş değişiklik yaptığı belirtiliyor. Nitekim yeni bakan el-Falih bir açıklama yaparak, petrol politikasındaki istikrarın korunacagını vurguladı.

Analistler, Nisan ayında ham petrol ithalatının artmasının Çin'in  petrol iştahının yüksek kalmaya devam ettiği yönünde piyasaya umut verdiğini ve bunun fiyatlara yansıdığını ifade ediyorlar. Şu sıralarda Brent petrolü Cuma gününe göre 62 cent artışla 45,94 dolar/varilden, Batı Teksas petrolü ise 78 cent artışla 45,44 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)