E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişini durdurdu---

Petrol yükselişini durdurdu

Petrol yükselişini durdurdu
21 Haziran 2016 - 07:45 borsagundem.com

Petrol fiyatları bu sabah kazanşlarının bir kısmını geri verdi

İngiltere'de yaklaşan AB referandumu ve ABD'de bu akşam ve yarın açıklanacak stok veriler öncesinde dünkü hızlı yükselişin ardından bu sabah Asya'da gerçekleşen işlemlerde kazançlarının bir kısmını geri verdi.

Petrol fiyatları dünkü. Brent petrol  dün 50.65 dolar seviyelerine yükseldikten sonra kapanışını 50 dolar üzerinde gerçekleştirdi. Bu sabah ise aynı seviyelerde tutunmaya çalışan brent petrol yüzde 0.01 artı ile 50,39 Dolar seviyesinde…NYMEX ise dün 50 dolar seviyesinin üzerine atsa da bu sabah yüzde 0.34 kayıpla 49.79 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, İngiltere'nin AB'den ayrılması riskinin ABD Doları'nı zayıflatmasının yatırımcıların emtialara yönelttiğini ve petrol fiyatlarında yükselişin ön plana çıktığını belirtirken, yaşanan geri çekilmenin ise bir düzeltme olduğunu ifade ediyorlar. Ayrıca ABD'de stokların azalacağı beklentilerinin fiyatlara destek vermeye devam edeceğini öngörüyorlar. 

Çarşamba günü açıklanacak olan resmi veriler öncesi, analistlerin tahminlerine göre, ABD petrol stokunun geçen hafta 1.5 milyon varil düşmesi ve stokların son beş yılın ortalamasının 100 milyon varil üzerindeki seviyesini koruması bekleniyor.

Petrol, bu yılın başında 12 yılın en düşük seviyesine inmesinin ardından, Nijerya ve Kanada'daki arz kesintileri ve ABD'de üretimin azalmasının küresel arz fazlasını daraltması ile birlikte yüzde 85'ten fazla arttı. Farklı kamuoyu araştırmaları İngiltere'deki referandumda her iki tarafın önde gittiğini işaret ediyor.

Altın fiyatları dalgalanıyor

 

Fransız bankaları Londra'dan çekilebilirler

 

Soros'tan piyasaya Brexit uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)