E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişini sürdürüyor---

Petrol yükselişini sürdürüyor

Petrol yükselişini sürdürüyor
31 Temmuz 2013 - 13:15 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü, stok verilerinde düşüş olacağı beklentisinden destek buluyor

Batı Teksas petrolü, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de düşüş göstermesi beklenen stok verileri öncesi, Ağustos ayından bu yana en güçlü aylık kazancını göstermeye yönlendi.
Vadeli kontratlar New York'ta bugün yüzde 0.6 ve bu ay yüzde 7.2 yükseldi. Bugün ABD'de açıklanacak olan resmi ham petrol stok verisinin, Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, geçen hafta 2.45 milyon varil düşmesi bekleniyor. Amerikan Petrol enstitüsü (API), dün yaptığı açıklamada, petrol stoklarının 740,000 varil düştüğünü kaydetti. Bugün ABD'de ikinci çeyrek büyüme rakamı açıklanacak ve Fed'în iki gün süren politika toplantısı sona erecek.
Frankfurt'ta Commerzbank AG analisti Carsten Fritsch, "ABD rafineri aktivitesi çok yüksek ve bu durum ham petrol stoklarında süregelen azalmayı açıklayor," dedi ve "Ancak akaryakıt talebi halen durgun ve bu durum, akaryakıt stokların halen oldukça yüksek olduğu ve son dönemde yükseldiği anlamına geliyor" değerlendirmesinde bulundu.
Eylül vadeli petrol kontratları, Nymex elektronik işlemlerinde, 65 sent yükselerek, varil başına 103.73 dolara kadar çıktıktan sonra, Londra saati ile 10:09'da, 103.45 dolara geldi. Tüm kontratlarda işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 21 altındaydı. Kontrat dün 1.47 dolar ile 24 Temmuz'dan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi ve 3 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesinden kapandı.
Eylül vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 46 sent düşerek, varil başına 106.45 dolara geldi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile ABD göstergesi Batı Teksas arasındaki fiyat farkı, dünkü seviyesi olan 3.83 doalrdan 2.89 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)