E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişini sürdürüyor---

Petrol yükselişini sürdürüyor

Petrol yükselişini sürdürüyor
15 Ağustos 2013 - 09:47 borsagundem.com

Petrol fiyatları Mısır'da artan tansiyon ve yükselen stok oranlarıyla beraber yükselişini 5. güne taşıdı

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) Mısır'daki karışıklığın Ortadoğu'dan gelen petrol arzını sekteye uğratacağı endişeleri ve ABD'de ham petrol stoklarının üst üste 2. hafta düşüş göstermesi üzerine yükselişini 5. güne taşıdı.
Vadeli petrol kontratları New York işlemlerinde yüzde 0.5'e varan yükselişler gerçekleştirirken, Nisan ayından bu yana en uzun kazanç periyodunu da genişletti. Energy Information Administration tarafından açıklanan resmi verilere göre ham petrol stokları geçtiğimiz hafta 2.8 milyon düşüş gösterdi ve Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin 1.5 milyonluk tahminlerinin neredeyse iki kat üzerinde gerçekleşti. Mısır'da güvenlik güçlerinin dün gerçekleştirdiği müdahalede yüzlerce kişinin ölmesinin ardından olağanüstü hal ilan edildi.
Sidney'de bulunan Barratt's Bulletin CEO'su Jonathan Barratt, "Mısır'da birkaç olay daha var ve piyasa biraz daha buraya yoğunlaşıp buradaki gelişmelerden etkilenecektir. Sokaklarda kan akmaya devam ettikçe fiyatlar yükselecek" ifadelerini kullandı.
Eylül vadeli WTI petrolün varil fiyatı 48 sente varan artışlarla 107.33 doları gördükten sonra Singapur saatiyle 14:00'da 107.30 dolardan işlem gördü. Dün 106.85 dolardan kapanan kontrat 2 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyeden kapandı. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 15 altında gerçekleşti.
Eylül vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 42 sente varan artışlarla ICE Futures Europe borsasında 110.62 dolar oldu. Daha aktif işlem gören Ekim vadeli kontrat ise 42 sent yükselerek 109.24 dolar oldu. Avrupa gösterge ham petrolü ve ABD gösterge ham petrolü arasındaki fark 3.31 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)