E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişini sürdürüyor---

Petrol yükselişini sürdürüyor

Petrol yükselişini sürdürüyor
20 Kasım 2013 - 09:57 borsagundem.com

Batı Teksas türü ham petrol ABD'de stokların düşeceği söylentileriyle tırmanışını 2. güne taşıdı

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) ABD'de sotkların düştüğüne yönelik spekülasyonlar ve Fed'in ekonomik toparlanmayı desteklemek için varlık alımlarını devam ettireceği sinyalini vermesi üzerine yükselişini 2. güne taşıdı.

Petrol vadelileri New York işlemlerinde yüzde 0.4'e kadar yükseliş kaydetti. Fed Başkanı Ben S. Bernanke dün yaptığı bir konuşmada merkez bankasının varlık alımlarını azaltmasından önce "verilerin mutlak bir hakimiyet göstermesi" gerektiğini dile getirdi. Bugün açıklanacak resmi veriler öncesinde Bloomberg News anketine katılan ekonomistlere göre akaryakıt ve distile stoklarının geçtiğimiz hafta daraldığı tahmin ediliyor. İran ve diğer uluslararası aktörler arasında İran'ın nükleer programına dair görüşmelere Cenevre'de devam ediliyor.

Sidney'de bulunan CMC Markets şef stratejisti Michael McCarthy, "Diğer faktörlerin yokluğunda özellikle kısa pozisyonlu işlemciler için risk ödüllendirici bir şekilde pozitif beklenti var. Fakat bütün bunların hepsi her an alabora olabilir" yorumunu yaptı.

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı 38 sent artarak 93.72 dolar olurken, daha aktif işlem gören Ocak vadeli kontrat 34 sent yükselerek Singapur saatiyle 14:02'de 94.23 dolar oldu. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 44 altında gerçekleşti.

Ocak vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 47 sente varan artışlarla ICE Futures Europe borsasında 107.39 dolar oldu. Brent petrol ile WTI petrol arasındaki fiyat farkı 12.90 dolar olarak gerçekleşirken, dün 13.03 dolar olan bu fark kapanış rakamları göz önüne alındığında bir haftanın en dar seviyesi olarak gerçekleşmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)