E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişini sürdürüyor---

Petrol yükselişini sürdürüyor

Petrol yükselişini sürdürüyor
11 Aralık 2013 - 09:31 borsagundem.com

Batı Teksas (WTI) petrolü Ekim'den beri en yüksek seviyesini gördü

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları, verilerin ABD'de petrol stoklarının düşüşünün 2. haftasına girildiğini göstermesinin ardından, Ekim'den beri en yüksek seviyesine çıktı.

New York'ta vadeliler dünkü yüzde 1.2'lik yükselişten sonra bugün dalgalı seyretti. American Petrol Enstitüsü'nün dünkü verilerinde, ham petrol stoklarının geçen hafta  7.5 milyon varil azaldığı açıklandı. Bloomberg anketine göre, bugün gelecek olan hükümet verilerinde petrol stoklarının 3 milyon azalmış olması bekleniyor. Libya'daki yetkililerin açıklamasına göre, 15 Aralık'ta doğudaki üç petrol limanı tekrar açılacak.

Sidney'deki CMC Markets'in şef stratejisti Michael McCarthy, "Aralıksız stok artışı piyasaları şaşırtmıştı ama şimdi piyasaların kendine geri geldiğini ve küresel büyüme verilerine tekrar odaklandığını görüyoruz," diye belirtti.

Ocak vadeli WTI kontratının varil fiyatı Nymex'te Singapur saatiyle 14:30'da 2 sent azalışla 98.49 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 1.17 dolar artışla 28 Ekim'den beri en yüksek kapanış seviyesi olan 98.51 doları gördü. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 11 altında seyretti. Bu sene fiyatlar yüzde 7.3 kazanç kaydetti.

Ocak vadeli Brent kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe'da 5 sent yükselişle varil başına 109.43 doları buldu. Brent petrol ile WTI arasındaki fark 10.94 doları gördü. Dün 10.87 olan fark, 8 Kasım'dan beri en düşük kapanış bazlı fiyat olarak kaydedilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SERKAN Ç11 Aralık 2013 10:00

    YAA HABER ABD HAM PETROLU GERCI AMA GECEN HAFTA BENZIN ZAMMINDAN SONRA BRENT %2 DOLAR DA %1 GERI GELDI. BU NASIL İŞ. BU MILLET NE ZAMAN HAKKINI ARAMAYI ÖĞRENECEK ÇOK MERAK EDIYORUM. GERÇİ HAKKINI ARAYANLAR BU ÜLKEDE ÇAPULCU OLUYOR!!!