E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişini sürdürüyor---

Petrol yükselişini sürdürüyor

Petrol yükselişini sürdürüyor
29 Mayıs 2012 - 08:35 borsagundem.com

ABD ekonomik büyümesinin görünümü ile petrol yükselişini üçüncü güne taşıdı

Ekonomik büyümeninin ABD ve Çİn'deki akaryakıt talebini destekleyeceğine dair spekülasyonun Avrupa krizine baskın gelmesi ile petrol New York'ta yükselişini üçüncü güne taşıdı.
Petrol vadelileri 15 mayıs cuma kapanışına göre yüzde 1.2 kadar artış kaydetti. Bloomberg News araştırmasına göre bu hafta açıklanacak olan mayıs ayı tüketici güveni ve istihdam büyümesinin artış kaydetmesi bekleniyor. Çinli bir yetkilinin bildirimine göre Çin Kabinesi dünyanın en büyük motorlu taşıt piyasasında binek oto ticaretini kolaylaştıracak teşviğe gitme konusunda fikir birliğine vardı. Avrupa krizinin küresel ekonomik toparlanmayı baltalayacağı endişesi ile petrol bu ay yüzde 13 değer kaybetti.
NYMEX elektronik işlemlerdeki temmuz teslimli ham petrolün varili 1.13 dolar artışla 91.99 dolara yükselirken Singapur'da ise yerel saatle 12.44'te 91.17 dolar oldu. ABD Anma Günü sebebiyle dün işlem yapılmadı. En yakın vadeli kontrat ise bu yıl yüzde 7.8 geriledi.
Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'nda işlem göre temmuz teslimli brent petrolün varili 4 sent düşüşle 107.07 dolara geriledi. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı 15.90 Dolar oldu. Fiyatlar mayıs ayında yüzde 10 değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)