E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişini sürdürüyor---

Petrol yükselişini sürdürüyor

Petrol yükselişini sürdürüyor
06 Haziran 2012 - 10:14 borsagundem.com

Petrol, düşen arzdan beslenerek yükselişini üçüncü güne taşıyor

Petrol, ekonomik veriler daha fazla talebe işaret ederken ABD'de arzın düştüğüne işaret eden rapor ile yükselişini üçüncü güne taşıyor.
Petrol vadelileri yüzde 0.9 kadar yükseliş kaydetti. Amerikan Petrol Enstitüsü'nün raporuna göre petrol stokları geçtiğimiz hafta 1.8 milyon varil düşüş kaydetti. Başka bir araştırmaya göreyse Enerji Bakanlığı'nın akaryakıt arzının 500 bin varil düştüğünü açıklayacağı tahmin ediliyor. ABD hizmet sektörü beklenmedik bir şekilde büyürken Avustralya'nın ekonomik büyümesi ise şaşırttı.
NYMEX elektronik işlemlerdeki temmuz teslimli petrolün varili 75 sent artışla 85.04 dolara yükseldi ve Singapur'da yerel saatle 13.30'da 84.90 dolardan alıcı buldu. Petrolün kontratı dün yüzde 0.4 artışla 31 mayıs tarihinden beri en yüksek seviye olan 84.29 dolardan kapandı. Fiyatlar bu yıl yüzde 14 aşağıda seyrediyor.
Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupas Borsası'ndaki temmuz teslimli brent petrolün varili yüzde 0.4 ya da 38 sent artışla 99.22 dolara yükseldi. Böylece avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı dünkü 14.55 dolardan 14.38 dolara daraldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)