E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişini sürdürüyor---

Petrol yükselişini sürdürüyor

Petrol yükselişini sürdürüyor
21 Mayıs 2013 - 09:59 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü, ABD petrol stok verisi öncesi son yedi haftanın zirvesi yakınında

Batı Teksas petrolü, bu yıl ilk kez iki hafta üst üste düşüş göstermesi beklenen ABD petrol stok verisi açıklanmadan önce, yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor. Petrol vadelileri New York'ta, dün yükselişini dördüncü güne taşıdıktan sonra, bugün fazla değişmedi. ABD'de Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) yarın açıklayacağı ham petrol stoklarının, Bloomberg News'un anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, geçen hafta 800,000 varil düşmesi bekleniyor. Rafinerilerin faaliyet oranlarını dördüncü hafta da yükseltmesi bekleniyor. Endüstri tarafından fonlanan Amerikan Petrol Enstitüsü (API) ise stok verilerini bugün açıklayacak.
Sydney'de CMC Markets şef piyasa analisti ve yatırımcıların Batı Teksas petrolünü 97.20 dolar civarında satabileceği tahmininde bulunan Ric Spooner, "Araç kullanımının arttığı döneme yaklaşırken, traderlar benzin tüketiminde artış ve rafineri üretiminde yükseliş görmek isteyecekler," dedi ve "Talep ya da arz için temel göstergeler konusunda insanların fikirlerini etkileyebilecek fazla bir haber yok" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)