E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişte---

Petrol yükselişte

Petrol yükselişte
15 Kasım 2013 - 11:22 borsagundem.com

Yatırımcıların teşvik beklentileri petrolün ham madde fiyatını yükselişe geçirdi

Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'nin teşviklerinin devam edeceği beklentilerinin arzı azaltmasıyla, Batı Teksas türü ham petrol fiyatları altıncı haftalık düşüşüne son vererek yükseldi.

New York'ta işlem gören vadeli petrol kontratları yüzde 0.6'ya kadar çıktı ve vadeliler Aralık 1998'den beri yaşanan en uzun düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor. ABD'deki Energy Information Administration'a (EIA) göre, ABD'deki ham petrol stokları geçen hafta üretimin artmasıyla Haziran'dan bu yana en yüksek seviyeleri buldu. Fed başkan adayı Janet Yellen, Fed'in tahvil alımının yakın bir zamanda sonlandırılmaması için çalışacağını söyledi.

"Yellen'in yatıştırıcı açıklamaları destek oluyor. Varlık sınıflarında yeniden dağıtılan kaynakların bir kısmı petrole gidiyor," diyen Sydney'deki CMC Market şef stratejisti Michael McCarthy, "Özellikle arz yönünde, temeller farklı bir doğrultuya işaret ediyor ve bu yüzden bugünlerde yatırım desteği gözüküyor," diye ekledi.

Aralık vadeli Batı Teksas petrolünün varil fiyatı 54 sent kazançla Nymex piyasasında 94.30 dolara çıktı. Vadeli petrol kontratları, dün 12 sent düşerek 93.76 dolardan işlem görmesinin ardından bugün Singapur saatiyle 15:46'da 94.07 doları buldu. Tüm petrol vadelilerinin işlem hacmi yaklaşık yüzde 33 düşerek son 100 gün ortalamasının altına düştü. Fiyatlar bu hafta yüzde 0.6 azalmış oldu.

Ocak vadeli Brent petrol ise yüzde 0.2 (yaklaşık 23 sent) artarak, Londra merkezli ICE Futures Europe'da 108.51 dolardan işlem gördü. Aralık kontratı yüzde 1.3 artarak 108.54 doları bularak sona ermiş oldu. Avrupa'nın gösterge ham petrolü ile Batı Teksas petrolü arasındaki fark, dünkü 14.78 dolardan bugün 13.77 dolara düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)