E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükseliyor---

Petrol yükseliyor

Petrol yükseliyor
17 Haziran 2013 - 17:07 borsagundem.com

Petrol fiyatları Suriye'deki olayların daha da karışacağı ve geniş bir bölgeye yayılacağı endişeleriyle yükseldi

Batı Teksas tipi ham petrol (WTI) Suriye'deki karışıklığın tekrardan artacağı ve diğer Ortadoğu ülkelerine yayılacağı söylentileriyle beraber stokların sıkıntı içine gireceği endişlerinin artması üzerine yükselerek son 9 ayın en yüksek noktasına yakın bir seviyeden işlem gördü.
Petrol vadelileri 14 Haziran'da son 5 günün en sert yükselişini gerçekleştirmesinin ardından New York işlemlerinde yüzde 0.9 ilerledi. ABD Başkanı Barack Obama Suriyeli muhalif gruplara silah temini konusunda onay verdiğini dile getirdi. İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ülkesinin dünya ile olan bağlarını yeniden güçlendirmesi için çaba sarfedeceğini belirtti.
Kopenhag'da bulunan Saxo Bank A/S emtia strateji direktörü Ole Hansen, "Geçtiğimiz hafta özellikle jeopolitik endişelerden dolayı fiyatların arttığını gördük. Bugünün işlemleri büyük ihtimalle beklenen bant aralığında gerçekeşecektir ve eğer büyük bir hareket olursa bu jeopolitik haberlerden kaynaklanır" ifadelerini kullandı.
WTI Temmuz vadeli kontratı 38 sent yükselerek Londra saatiyle 12:59'da varil başına 98.23 dolardan işlem gördü. İşlem hacmi ise 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 62 üzerinde gerçekleşti. Kontrat 14 Haziran'da yüzde 1.2 yükselerek 97.85 doları gördü ve 7 Haziran'dan beri en yüksek seviyeye tırmandı. Fiyatlar bugün gün içerisinde ise 98.74 doları gördü.
Ağustos vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 21 sent arttı ve 106.14 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü ile WTI arasındaki fark7.71 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)