E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükseliyor---

Petrol yükseliyor

Petrol yükseliyor
13 Mart 2012 - 21:51 borsagundem.com

Fed'in "Ilımlı büyüme sürüyor" açıklamasının ardından petrol yönünü yukarı çevirdi

ABD perakende satışlarının yükselmesi ve Fed'in "Ilımlı büyüme sürüyor" açıklamasının ardından petrol kayıplarını toplayarak yönünü yukarı çevirdi.
Şubat ayı perakende satışlarının yüzde 1.1 artış kaydetmesinin ardından petrol fiyatları yüzde 0.9 değer kazandı. Fiyatlar bu yıl yüzde 8.3 artıda seyrediyor.
NYMEX elektronik işlemlerdeki nisan teslimli petrolün varili yüzde 0.7 ya da 74 sent artışla yerel saatle New York'ta yerel saatle 12.38'de 107.08 dolardan alıcı bulurken Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki nisan teslimli brent petrolün varili yüzde 0.7 ya da 89 sent artışla 126.23 dolar oldu.
ABD Merkez Bankası Fed, ''Amerikan ekonomisinin ılımlı seviyede büyüdüğünü'' bildirdi. Fed, yüzde 0-0,25 aralığındaki gösterge faiz oranını da değiştirmedi.
Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), faiz toplantısından sonra yaptığı açıklamada, ham petrol ve akaryakıt fiyatlarının son zamanlarda yükselmesine rağmen enflasyon oranının son aylarda düşük kaldığını bildiren Fed, enerji fiyatlarındaki yükselişin geçici olarak enflasyonu artırabileceğini, ancak uzun vadeli enflasyon beklentilerinin istikrarlı kalacağını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)