E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yüzde 1 eksilerde---

Petrol yüzde 1 eksilerde

Petrol yüzde 1 eksilerde
13 Haziran 2016 - 07:56 borsagundem.com

Petrol cuma günüki kayıplarını bu haftaya da taşıdı

Petrol, geçtiğimiz hafta 52 dolar seviyesinin üzerine çıkarak bu yılın zirvesini görmüştü. Ancak ABD'de faaliyetlerini sürdüren petrol kulelerinin geçen hafta artarak bu yıl içinde ikinci kez artış göstermesinin ardından,cuma günü düşüşe geçen petrol fiyatları haftaya da düşüşle başladı.

Brent petrol cuma günü satış baskısının artması ile 52.07 seviyesinden düşüşe geçti Haftayı 50.45 seviyesinden tamamlayan petrol, yeni haftaya aynı seviyelerden başladıktan sonra gevşemeye devam ederek 49.77 dolar seviyesine kadar gevşedi. Şu saatlerde ise yüzde 1'e yakın eksi ile 49.90 seviyesinde…NYMEX ise 49.07 seviyesinden kapandıktan sonra yeni günde yüzde 1.30 eksi ile 48.43 seviyesinden işlem görüyor.

Baker Hughes Inc. Cuma günü, ABD'de geçtiğimiz hafta sayısı üç artarak 328'e tırmanan petrol kuleleri Ağustos ayından beri en uzun haftalık kazancını tamamladı. İran Petrol Bakanı Nijan Zanganeh'n açıklamasına göre petrol üreticisi ülke, Irak sınırı boyunca Karoun ırmağının batısında kalan bölgedeki petrol sahalarından önümüzdeki beş yıl içerisinde üretimi günlük 600,000-700,000 varil artırmayı planlıyor.

Petrol, küresel arz fazlasının aksamalar nedeniyle azalması ve sınırsız üretim politikası benimseyen OPEC baskısı altında olan ABD'de üretimin düşmesi ardından, Şubat ayında görülen 12 yılın düşüğünden yaklaşık yüzde 85 tırmandı.

Altında yükseliş sürüyor

 

Avrupa borsalarının düşüşle açılmaları bekleniyor

 

Piyasalar bu hafta Fed'i izleyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)