E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde pozitif dalgalanma sürüyor---

Petrolde pozitif dalgalanma sürüyor

Petrolde pozitif dalgalanma sürüyor
05 Eylül 2016 - 15:50 borsagundem.com

Rusya ve Suudi Arabistan'ın ortak açıklama yapacakları haberleri petrol fiyatlarını yükseltti

Petrol, dünyanın iki büyük üreticisinin üretim miktarını kontrol etme konusunda kesin önerilerde bulunmaması ve bunun yerine piyasa istikrarını sağlamak için işbirliğine gideceklerini taahhüt etmesi ardından düşüş kaydetti.
Global petrol arzında bolluk yaşanacağı endişeleri, bu sabah Asya piyasalarında petrol fiyatlarının aşağı gelmesine yol açtı. Cuma günü yüzde 3 artan fiyatlar, bu kazanımın bir kısmını yeni haftanın ilk gününde geri verdiler. Ancak ilerleyen saatlerde petrol hızlı yükselişe geçti.
Rusya ve Suudi Arabistan'ın ortak açıklama yapacakları haberleri petrol fiyatlarını yükseltti. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid al-Falih'in'in G20 zirvesinin yapıldığı Hangzhou'da basın toplantısı yapacağının duyurulmasının ardından isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklardan gelen Rusya
ve Suudi Arabistan'ın petrol piyasasının desteklenmesi için işbirliği konusunda ortak açıklama yapacakları haberleri, uluslararası piyasalarda petrol fiyatını yükseltti.
Suudi Arabistan ve Rusya'nın Kasım ayında Viyana'da yapılacak OPEC toplantısı öncesinde bir araya gelecekleri haberlerinin de desteği ile NYMEX'de Batı Teksas petrolünün varil fiyatı 46,36 dolar
seviyesine kadara çıktı.Gün içinde Cuma gününe göre yüzde 4 artışla 46.53 dolar seviyesinden işlem gören ham petrol şu saatlerde yüzde 1.30 artı ile 45.02 seviyesinde... Brent petrolü de Cuma gününe göre yüzde 5.55 artışla 49.39  dolar/varil seviyesine yükseldikten sonra 47 dolar seviyesine kadar geri çekildi. An itibari ile Rusya Enerji Bakanı Alexandr Novak'ın açıklamaları ile tekrar yüzde 2 yükselişle 47.55 solar seviyesinde...
   
Önemli petrol ihracatçıları ile olası bir anlaşmaya varılması umulan gayri resmi görüşmelerin öncesinde, Suudi Arabistan ve Kuveyt'in üretimi artırmasıyla, ham petrol üretimi geçtiğimiz ay yeni bir rekor kırdı. Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu'na göre para yöneticilerinin petrolde yukarı yönlü beklentilerinde, 30 Ağustos ile biten haftada, iki yılın en sert düşüşü oldu.   

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)