E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol zirvesine yakın---

Petrol zirvesine yakın

Petrol zirvesine yakın
05 Haziran 2013 - 15:02 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü, ABD petrol stoklarında düşüş işaretleri ile 4 günün zirvesi yakınında

Batı Teksas petrolü, ABD petrol stoklarındaki düşüş işaretleri ile birlikte, son dört günün en yüksek seviyesine çıktı.
Petrol vadeli kontratları New York'ta yüzde 0.7 kadar yükseldi. Bugün ABD'de açıklanacak olan resmi petrol stokları verisinin, Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, 800,000 varil düşmesi bekleniyor. Amerikan Petrol Enstitüsü (API) dün, petrol stoklarının geçen hafta 7.8 milyon varil ile 28 Aralık'tan bu yana en büyük çaplı azalışını gösterdiğini kaydetti. Bir ABD yetkilisi, ABD'nin bugün, İran'dan petrol ithal eden dokuz ülke için yaptırım muafiyetlerini uzatacağını kaydetti.
Dietikon, İsviçre'de Axpo Trading AG'nin kıdemli petrol analisti ve Brent petrolünün bu ay 100-105 dolar arasında seyredeceği tahmininde bulunan Andy Sommer, "API raporuna göre petrol stoklarındaki büyük düşüş fiyatları destekleyici bir unsur," dedi ve "Piyasa üçüncü çeyreğe girerken sıkışacak," değerlendirmesinde bulundu.
Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex elektronik işlemlerde, 67 sent yükselerek varil başına 93.98 dolara kadar çıktıktan sonra, Londra saati ile 11:26'da varil başına 93.63 dolara geldi. Vadeli kontratlarda işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 33 altındaydı.
Temmuz vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, fazla değişmeyerek varil başına 103.36 dolarda kaldı. Avrupa gösterge petrolü Brent ile ABD göstergesi Batı Teksas petrolü arasındaki fiyat farkı 9.67 dolar oldu. Bu fark dün 9.93 Dolar ile Nisan ayından bu yana kapanış bazında en yüksek seviyesine çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)