E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol zirveye oturdu---

Petrol zirveye oturdu

Petrol zirveye oturdu
26 Mart 2013 - 21:30 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü, ABD dayanıklı mal siparişleri verisinin beklenenden iyi çıkmasından destek buldu

Batı Teksas petrolü, ABD'de dayanıklı tüketim malları siparişlerinin Şubat ayında beklenenden daha hızlı artmasının ardından yaklaşık beş haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Brent petrolü ile Batı Teksas petrolü arasındaki fiyat farkı Temmuz ayından bu yana en düşük seviyesine indi.
Vadeli kontratlar, ABD'de dayanıklı tüketim malları siparişleri verisinin Şubat ayında yüzde 5.7 ile Eylül ayından bu yana en hızlı artışını gerçekleştirmesinin ardından yükselişini üçüncü güne taşıdı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, dayanıklı mal siparişlerinin yüzde 3.9 artması bekleniyordu. Brent petrolü ile Batı Teksas petrolü arasındaki fiyat farkı, ABD rafineri talebinin azalması ve Kuzey Denizi'nde üretimin artması ile birlikte, daraldı.
New York'ta Tyche Capital Advisors emtia fon yöneticisi Tariq Zahir, "Dayanıklı mal verisi beklenenden iyi çıktı ve bu durum, ABD ekonomisinin iyi olduğunu gösteriyor," dedi ve "Brent-Batı Teksas farkının yoğun bir şekilde daralmakta olduğunu görmeye devam ediyoruz. ABD ekonomisi Avrupa'ya göre daha iyi gidiyor görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.
Mayıs vadeli Batı Teksas petrol kontratı, Nymex piyasasında, 95.88 dolara kadar çıkarak 20 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, 54 sent ya da yüzde 0.6 yükselerek, New York saati ile 12:38'de varil başına 95.88 dolara çıktı. Fiyatlar 2013 yılında yüzde 4 yükseldi. İşlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 1.1 üzerindeydi.
Mayıs vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 1 sent yükselerek varil başına 108.18 dolara çıktı. İşlem hacmi son 100 günün ortalamasının yüzde 17 üzerindeydi. Kontrat 2013 yılında yüzde 2.6 düştü. İki petrol arasındaki fiyat farkı 12.52 dolara düşerek 5 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesine indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)