E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde anlaşma endişeleri sürüyor---

Petrolde anlaşma endişeleri sürüyor

Petrolde anlaşma endişeleri sürüyor
28 Kasım 2016 - 07:34 borsagundem.com

Petrol fiyatları OPEC toplantısı öncesinde karışık seyrediyor

OPEC üyesi ve üyesi olmayan üreticilerin temsilcileri bugün Viyana'da bir araya gelecekler. Toplantıda Suudi Arabistan yer almayacak ancak Rusya toplantıya katılacak. OPEC üyesi ülkeler 30 Kasım'da Viyana'da bir araya gelerek üretim kısıntısı konusunda nihai kararlarını verecekler.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid al-Falih, petrol piyasasının üretici ülkelerin arza bir müdahaleleri olmasa bile 2017 yılında kendi kendine dengeye varacağına inandığını söyledi. Al-Falih, bu nedenle petrol üretiminin cari seviyelerde devam ettirilmesinin haklı olabileceğini de vurguladı.

Piyasa, Suudi Arabistan'ın Pazartesi günkü görüşmelerden çekilmesi gibi haberlerden kaynaklanan belirsizliklerin etkisiyle baskı altında. Brent petrol an itibari ile 47.03 dolar seviyesinde işlem görüyor. Hampetrol ise NYMEX piyasasında 45.89 dolar ile gevşeme yönünde...

Cezayir ve Venezuela petrol bakanları bugün Cezayir'de bir araya gelerek Moskova'ya gidecekler.

İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh, OPEC'in 30 Kasım'da yapılacak toplantıda üretimin kısılması konusunda anlaşmaya varacağı konusunda iyimser olduğunu, İran'ın pozisyonunu ise ancak Çarşamba günü ortaya koyabileceklerini söyledi. Cezayir Enerji Bakanı Bouterfa ile Tahran'da yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Zanganeh, "Genel trend ve kamuoyuna yapılan açıklamalar OPEC'in üretim ve piyasa yönetimi konusunda yaşayabilir bir anlaşmaya varabileceğine işaret ediyorlar" diye konuştu.Cezayir Enerji Bakanı da yaptığı açıklamada, OPEC'in bir anlaşmaya varması halinde petrol fiyatının gelecek yıl 55-60 dolar/varil aralığına yükselebileceğini, anlaşma olmaması halinde ise fiyatın 50 dolar/varilin altında kalacağını öngördüklerini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)