E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde arz fazlalığı zayıf seyre neden oluyor---

Petrolde arz fazlalığı zayıf seyre neden oluyor

Petrolde arz fazlalığı zayıf seyre neden oluyor
12 Temmuz 2016 - 07:17 borsagundem.com

Petrol fiyatları arzda yükseliş yaşanacağı endişeleri ile dünkü düşüşün ardından tepkimeye çalışıyor

Petrol fiyatları, küresel arz fazlası ortamında, ABD'de üreticilerin aktif petrol sondaj kuyusu sayısını artırmalarının ardından, İran ve Libya'nın ihracatını artıracağına ilişkin işaretler sonrası, iki ayın en düşük seviyesi yakınında seyretti.

Batı Teksas ham petrolü bu ay başından beri devam eden zayıf seyrini dün de sürdürdü.Dünkü kapanışını 44.49 seviyelerinden gerçekleştiren petrol yeni günde de 45 doların altında yüzde 0.07 gibi hafif artı ile 44.79 seviyesinde sürdürüyor. Brent petrol ise, dün 45.88 dolara kadar gevşeyerek iki ay önceki seviyelerine gevşedi. Bugün ise yüzde 0.49 artışla 46.29 seviyelerinde...

İran, devlete ait National Iranian Oilc Co.'nun kıdemli yetkililerinden birine göre, teslimatın küresel piyasalarda absorbe edildiği sürece, ihracatını ikiye katlamayı planlıyor. Libya'nın devlete ait petrol üreticisinin başkanı, kuruluşun petrol limanlarını yeniden açmak ve ham petrol üretimini tekrar artırmak istediğini kaydetti.

Petrol, Nijerya ve Kanada'da üretim kesintileri ve ABD'de azalan üretimden destek bulan rallinin hızını kaybetmesinin ardından, geçen ay varil başına 51 doların üerine çıktıktan sonra geriledi. Fiyatlar, Şubat ayında 12 yılın en düşük seviyesini gördükten sonra yüzde 70 civarında yükseld ve bu yükseliş sonucu, ABD'li petrol üreticileri aktif petrol sondaj kuyusu sayısını artırdı. Baker Hughes Inc.'nin internet sitesinde yayınlanan rakamlara göre, ABD'de aktif petrol kuyusu sayısı 10 artarak 351'e çıktı.

Melbourne'de IG Ltd. piyasalar analisti Angus Nicholson, "Libya'dan gelen bazı haberler, üretimin belki de bu ülkede tekrar artmaya başlamaya hazırlandığı işaretlerini gösteriyor," dedi ve "Libya ve Nijerya'daki geçici arz kesintileri ve son dönemde piyasadaki arz eksikliği fiyatlardaki yükselişlere önemli katkı sağlayan faktörlerdi" şeklinde görüş bildirdi.

Asya borsaları değer kaybeden yen ile yükseldi

 

Avrupa borsalarının düşüşle açılmaları bekleniyor

 

Yatırımcıların önümüzdeki bir yılda BİST-100 beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)