E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetrolde arz kış geçtikten sonra kısılacak---

Petrolde arz kış geçtikten sonra kısılacak

Petrolde arz kış geçtikten sonra kısılacak
12 Kasım 2014 - 09:53 borsagundem.com

CNBC, ABD’nin petrol arzını arttıracağına yönelik beklentinin dünyadaki petrol fiyatlarını düşürebileceğini ve OPEC’in bundan rahatsız olduğunu yazdı

BORSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC, ABD’nin petrol arzını arttıracağına yönelik beklentinin dünyadaki petrol fiyatlarını düşüreceğini ve OPEC’in bu durumdan rahatsız olduğunu yazdı.

27 ekimde bir araya gelecek OPEC yetkilileri, petrol fiyatlarındaki düşüşe karşı nasıl bir önlem alınacağını tartışacaklar. Fakat petrol fiyatı son dört yılın en düşük seviyelerini görmesine rağmen birlik içerisinde arzın kısılmasına yönelik net bir fikir birliğine henüz varılmış değil. Başta Suudi Arabistan, Irak ve Kuveyt petrol arzında kısıntıya karşı çıkıyorlar.

Ancak OPEC içerisindeki bazı ülkeler arz artışından rahatsız.  Dünyanın petrol arzının yüzde 80’ini elinde bulunduran OPEC ülkelerinin petrol geliri Amerika’nın petrol üretmeye başlamasından sonra azalmaya başladı. Suudi Aramco şirketi 2013 eylülünde ABD’ye günlük 1,5 milyon varil petrol satarken bu rakam şu an 900 bin varile düşmüş durumda.

Citigroup, OPEC’in bu ay arz kısıntısına gitmesini beklemediğini açıkladı. OPEC ülkelerinin fiyat düşüşünden henüz ekonomik olarak etkilenmediğini belirten Citigroup, kış geçtikten sonra fiyatların 80 dolar civarında seyretmesi durumunda Rusya, Suudi Arabistan, Irak, İran, Cezayir ve  Bahreyn’in ekonomik olarak zor durumda kalacağını belirtti. Citigroup, ekonomik olarak zor durumda kalması beklenen OPEC ülkelerinin kıştan sonra arzı kısma yöntemini uygulayacağını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)