E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPetrolde baskı oluşabilir---

Petrolde baskı oluşabilir

Petrolde baskı oluşabilir
18 Eylül 2015 - 12:16 borsagundem.com

Global piyasalardaki gidişat petrol fiyatlarında baskı yaratabilir

Dün akşam saatlerinde FOMC toplantısı sonunda faizlerin artırılmaması kararı ile birlikte Brent Petrolde ani bir sert yükseliş görülse de, sonrasında satışlarla birlikte fiyat düzeltmesi yaşandı. Faiz artırmama kararının sebepleri arasında bulunan enflasyon, Çin ekonomisindeki büyüme yavaşlaması ve ABD reel sektör verilerinin düşük gelmesi, faiz artırmamanın etkisini baskılayarak, uzun vadede gidişatın kötü olduğu ve resesyon beklentilerinin arttığı endişesiyle emtia ve paritelerde, özellikle de Petrol ürünlerinde fiyat baskılayıcı etki oluşturabilir.
30 günlük hareketli ortalamanın üzerinde olan ve İçerisinde olduğu kısa vadeli yükseliş trendinin alt bandına yakın olan Brent Petrol, bu bandı aşağı yönlü kıramadığı müddetçe yükseliş yönlü bir etki görülebilir. 50.50 fiyat seviyesindeki direnç önemli, kırılması 
durumunda yükselişe katkı sağlayabilecek önemli bir desteğe dönüşecektir. Aşağıda ise 46.15 seviyesinde önemli bir destekle karşılaşılabilir.
Destekler: 47.30 - 46.15 - 45.00
Dirençler: 50.50 - 52.20 - 54.30

Ikon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)