E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde dalgalı seyir var---

Petrolde dalgalı seyir var

Petrolde dalgalı seyir var
12 Aralık 2011 - 09:12 borsagundem.com

Petrol, İran'in üretim düşürme çağrısının ardından kayıp ve kazanç arasında dalgalanıyor

Avrupa'nın borç krizini soğutamamasının İran'ın bu hafta toplanacak olan OPEC'e üretimi düşürelim çağrısına baskın çıkması ile petrol, kayıpla kazanç arasında gidip geliyor.
Petrol vadelileri geçtiğimiz hafta yüzde 1.5 değer kaybettikten sorna bu hafta pek fazla değişim göstermeden seyrediyor. Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Euro Bölgesi politikacılarına bütçe yasalarını olabildiğince çabuk sıkılaştırmaları konusunda uyarıda bulundu. İran'ın Petrol Bakanı Rostam Kasemi ise Libya petrolünün dönüşünün sağlıklılaştırmak ve İrak arzını dengelemek için OPEC ülkelerinin bazılarına üretime ara verme çağrısında bulundu.
"100 dolar engelini aşan petrol 102 dolar sınırına geri dönecek görünüyor." yorumunda bulunan Commodity Broking Services idari yöneticisi Jonathan Barratt, "Avrupa paketi beklenmeyen bir şeydi fakat uygulama ve tenfiz kabiliyeti ile ilgili endişeler düşünsürüyor." açıklamasında bulundu. Barratt, 14 aralık tarihinde gerçekleşecek olan OPEC toplantısından üretim kotası ile oynanmayacağına dair bir karar çıkacağını tahmin ediyor.
NYMEX elektronik işlemlerdeki ocak teslimli petrolün varili Sidney'de yerel saatle 14.48'de 10 sent düşüşle 99.31 Dolar oldu. Petrolün kontratı 9 aralık cuma günü yüzde 1.1 ya da 1.07 dolar artışla 99.41 dolardan işlem görmüştü. Petrol fiyatları, 2010 yılında yüzde 15 tırmandıktan sonra bu yıl yüzde 8.7 yükseldi.
Londra merkezli ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki ocak teslimli brent petrolün varili 18 sent düşüşle 108.44 dolardan işlem gördü. Avrupalı kontratın, Batı Teksas'ın kontratına farkı 9.13 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)