E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde düşüş devam ediyor---

Petrolde düşüş devam ediyor

Petrolde düşüş devam ediyor
25 Temmuz 2013 - 11:11 borsagundem.com

Petrol fiyatları kayıplarını 2. güne taşırken ABD'de ham petrol ve akaryakıt stoklarında düşüş oldu

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) düşüşünü 2. güne taşıyarak son bir aydan uzun bir sürenin en büyük kaybını genişletti.
Petrol vadelileri New York işlemlerinde dün yüzde 1.7'ye varan kayıplar yaşarken, bugün de yüzde 0.6 düşüş kaydetti. ABD'de petrol üretimi geçtiğimiz hafta resmi verlere göre günlük 7.56 milyona çıkarak Aralık 1990'dan bu yana en yüksek seviyeye çıkmıştı. Ham petrol ve akaryakıt stokları düşüş yaşadı. Londra'da işlem gören Brent petrol ile WTI arasındaki fark, Credit Suisse Group AG'ye göre yakın zamanda 6 dolara yükselebilir.
Sidney'de bulunan CMC Markets şef piyasa analisti Ric Spooner, "Üretim artıyor ve piyasada yeterince arz var. Bir traderin açısından bakarsak tutulabilecek biraz kâr var gibi" yorumunda bulundu.
Eylül vadeli WTI petrolün varil fiyatı 67 sent düşerek 104.72 doları gördükten sonra Singapur saatiyle 14:50'de 104.81 dolar oldu. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 21 altında kaldı. Kontrat dün 1.81 dolar kayıpla 105.39 dolara geriledi ve 11 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeden kapandı.
Eylül vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 59 sente varan düşüşlerle 106.60 dolar oldu. Avrupa gösterge ham petrolün WTI'ya olan farkı 1.88 dolar olarak gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)