E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde düşüş ikinci gününde---

Petrolde düşüş ikinci gününde

Petrolde düşüş ikinci gününde
06 Mayıs 2014 - 10:11 borsagundem.com

Batı Teksas türü ham petrolde düşüş,ABD'de rekor seviyedeki ham petrol arzının arttığı söylentisiyle devam ediyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de rekor seviyedeki ham petrol arzının genişlediği söylentisinin etkisiyle ikinci gününde de düşüşünü sürdürüyor.

Petrol vadelileri New York'ta, dünkü yüzde 0.3'lük kaybın ardından yüzde 0.1'lik düşüş kaydetti. Bloomberg'in yarın açıklanacak olan resmi veriden önce yaptığı ankete göre, petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 1 milyon varil artışla 400.4 milyon varile ulaştığı tahmin ediliyor. Bu sayı, Enerji Enformasyon İdaresi'nin haftalık data yayınlamaya başladığı 1982'den bu yana açıkladığı en yüksek seviyeye işaret ediyor. Petrol sahalarının protestocular tarafından kapatılmasının devam etmesi sebebiyle Libya'nın petrol üretimi ise düşüşte.

Nymex elektronik işlemlerdeki Haziran vadeli WTI 9 sent düşüşle, Sydney saatiyle 8:58'de varil başına 99.39 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 28 sent düşüşle 99.48 dolar oldu. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 günün ortalamasının yüzde 87 altına düştü.

Londra Merkezli ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'nda işlem gören Haziran vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise, yüzde 0.8 ya da 87 sent düşerek 107.72 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 8.24 dolar olarak gerçekleşti. 

Hükümetin 1920 yılından bu yana açıkladığı aylık veriler, ABD ham petrol arzında Nisan 1931'den bu yana yaşanan en büyük artışa işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)