E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde düşüş sürüyor---

Petrolde düşüş sürüyor

Petrolde düşüş sürüyor
04 Kasım 2013 - 09:54 borsagundem.com

Batı Teksas türü ham petrol ABD'de yüksek seyreden stok oranlarıyla beraber 4 haftanın en düşük seviyelerinden işlem görüyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) ABD'deki stokların yeterli olacağı söylentileri üzerine neredeyse son 4 ayın en düşük seviyelerinde işlem gördü. Londra'da işlem gören Brent petorl ise Çin'de hizmet endeksinin bu yılın en yüksek seviyesine çıkması üzerine yeniden sıçrama gerçekleştirdi.

Petrol vadelileri New York'ta geçtiğimiz hafta yüzde 3.3 gerileyerek Haziran'dan bu yana en büyük kaybı gerçekleştirdi. ABD'de ham petrol stokları geçtiğimiz 6 hafta boyunca yükseliş gösterdi. Libya'dan yapılan resmi bir açıklamaya göre üretime yeniden başlamaya hazırlanılırken, ihracat terminallerinde yeniden operasyonlara başlanması planlanıyor.

CMC Markets şef piyasa analisti Ric Spooner, "Her ne kadar fiyatlar çok düşmüş olsa da büyük risk yine de aşağı yönlü olmaya devam ediyor. Arz tarafında ise piyasa Ortadoğu'daki risk primiyle çok fazla ilgilenmiyor. Eğer arz ve talep oranlarına bakarsak fiyatların 90 doların altına gitmesini bekleyebiliriz" yorumunu yaptı.

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı 8 sent yükselerek New York saatiyle 14:40'ta 94.69 dolar oldu. Kontrat 1 Kasım'da yüzde 1.8 düşerek 94.61 dolardan kapandı. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 43 altında gerçekleşti.

Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 48 sent tırmanarak ICE Futures Europe borsasında 106.39 dolardan işlem gördü. Avrupa gösterge ham petrolü ile ABD gösterge ham petrolü arasındaki fiyat farkı 11.57 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)