E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde düşüş sürüyor---

Petrolde düşüş sürüyor

Petrolde düşüş sürüyor
30 Nisan 2013 - 21:08 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü, ABD petrol stok verileri öncesi gerilemeye devam ediyor

Batı Teksas tipi petrol (WTI) ABD stoklarına yönelik verilerin açıklanmasından önce değer kaybederek aylık düşüşe doğru ilerledi. WTI ve Brent petrolü arasındaki fark 9 dolara kadar geriledi.
Petrol vadelileri yüzde 1.5'e kadar varan düşüşler yaşayarak varil başına 93.12 dolara kadar geriledi ve bu ayın kaybını yüzde 3.9'a yükseltti. ABD Enerji Bakanlığı'ndan yarın açıklanacak verilerin ise stokların 1.1 milyon artarak geçtiğimiz hafta 389.7 milyona çıktığını göstermesi bekleniyor. Petrol fiyatlarındaki düşüş ABD'de iş dünyası güveninin gerilediğini gösteren veriler sonrasında hızlandı.
Pennsylvania merkezli Schork Group Inc. Başkanı Stephen Schork, "Petrolün bol olduğu bir ortamda WTI için 100 dolar seviyesini savunmak biraz zor. Ham petrol stoğu 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en yüksek seviyede" yorumunu yaptı.
Haziran vadeli WTI ham petrolün varil fiyatı 92 cent geriledi ve New York saatiyle 12:47'de 93.58 dolar oldu. Kontratların el değiştirme oranı 100 günlük ortalamanın yüzde 12 üzerinde gerçekleşti.
Haziran vadeli Brent petrolün fiyatı ise 1.57 Dolar düştü ve 102.24 dolar oldu. Brent petrol kontratlarının el değiştirme oranı 100 günlük ortalamanın yüzde 27 üzerinde kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)