E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde düşüş sürüyor---

Petrolde düşüş sürüyor

Petrolde düşüş sürüyor
29 Mart 2012 - 10:52 borsagundem.com

ABD'de petrol stoklarının artmasıyla petrol bir haftanın en düşük seviyesinden işlem görüyor

ABD'de petrol stoklarının artması ve Batılı ülkelerin acil durum petrol rezervlerinin kullanımını gündeme getirmesi petrolü bir haftanın en düşük seviyesine geriletti.
Dün ABD Enerji Bakanlığı'nın petrol stoklarının Temmuz 2010'dan beri en yüksek seviyeye çıktığını açıklamasıyla Batı Teksas petrolü yüzde 1.8 düştü, bugün ise ufak değişim kaydetti.
Sydney'deki CMC Markets Asia Pacific'te şef piyasa stratejisti olan Michael McCarthy, ABD'de bir süredir zayıf talep senaryosu olduğunu söyledi ve "Stratejik rezervlerin açılması Batı Teksas petrolünün varil fiyatını 100 doların altına çeker" ifadesini kullandı.
Mayıs teslim kontrat Nymex elektronik işlemlerde 8 sent düşerek 105.33 dolar oldu. Dün kontrat 105.41 dolarla 22 Mart'tan beri en düşük seviyeye inmişti. Mayıs teslim Brent petrol ise ICE Futures Europe'ta 4 sent düştü ve 124.12 dolar oldu.
Avrupa'nın gösterge kontratı New York'ta işlem gören Batı Teksas petrolüne oranla 18.79 Dolar prim yaptı. Dün bu rakam 18.75 dolarla 2 haftadaki en büyük farka ulaşmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)