E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde iki ayın en sert yükselişi---

Petrolde iki ayın en sert yükselişi

Petrolde iki ayın en sert yükselişi
08 Nisan 2016 - 22:11 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD petrol üretiminin azalmaya devam etmesiyle, yaklaşık iki ayın en büyük yükselişini gerçekleştirdi

Petrol fiyatları, petrol üreticisi ülkelerin üretimi durdurmayı tartışacağı toplantı öncesi ABD petrol üretiminin azalmaya devam etmesiyle, yaklaşık iki ayın en büyük yükselişini gerçekleştirdi.

Petrol vadelileri, New York'ta yüzde 6.9 kadar yükseldi. ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin Çarşamba günü sunduğu veriye göre, ABD üretimi son 11 haftada 10. kez düştü ve petrol stokları geriledi. Baker Hughes Inc. verilerine göre ise, aktif sondaj kulesi sayısı bu hafta , 2009'dan beri en düşük seviyesine düştü. Suudi Arabistan'dan, Rusya'ya; önemli petrol üreticileri, 17 Nisan'da Doha'da petrol üretimini dondurmayı tartışacak.

New York'taki Again Capital'in ortaklarından John Kilduff, "17 Nisan'daki toplantı öncesi ve toplantının piyasaları nasıl etkileyeceği yönünde çok fazla gerilim var." dedi ve "Petrol hala 40 doların aşağısında bir seviyede kıvrılıyor. Bu seviyeyi kırmak piyasalar için oldukça boğa vari olur." diyerek görüş bildirdi.

Mayıs vadeli Batı Teksas türü ham petrol, Nymex piyasasında 13:17 itibariyle 2.16 dolar ya da yüzde 5.8 yükselerek varil başına 39.42 dolar seviyesine yükseldi. Petrol vadelileri 12 Şubat'tan beri en büyük kazancına yönelirken, bu hafta yüzde 7.1 yukarıda seyretti. Kontratlardaki işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 39 üzerindeydi.

Haziran vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 2.27 dolar ya da yüzde 5.8 yükselerek varil başına 41.70 dolara yükseldi. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a göre 1.07 sent primle işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)