E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları hafif gevşedi---

Petrol fiyatları hafif gevşedi

Petrol fiyatları hafif gevşedi
27 Ocak 2017 - 07:45 borsagundem.com

Petrolde, OPEC ve diğer üreticilerin üretimi kısmaları ile birlikte yükseliş ikinci haftaya taşındı

Petrol fiyatları, OPEC ve diğer üretici ülkelerin küresel arz fazlasını azaltmak ve piyasa istikrar getirmek için üretim kısıntılarına devam etmeleri ile birlikte üst üste ikinci haftayı da kazançla geçmeye yöneldi.

Vadeli Petrol kontratları New York'ta fazla değişmedi ve  bu hafta yüzde 2.7 yükselirken, 2 Aralık'tan bu yana en büyük haftalık kazancına yöneldi. Cezayir Enerji Bakanı Noureddine Boutarfa, Perşembe günü yaptığı açıklamada, OPEC ve diğer üreticilerin gelecek ay günlük 1.8 milyon varil olan üretim kısıntısı hedefine ulaşacağını kaydetti. Kuveyt'in Petrol bakanı, Çarşamba günü, ülkelerin muhtemelen anlaşmaya tam olarak uyacağını ve üretimkısıntılarının küresel ham Petrol piyasalarını bu yılın başında dengeye getirebileceğini belirtti.

İran'ın petrol ihracatı 2,2 milyon varile yükselecek. Tanker yükleme takvimlerinden hesaplamalara yapan kaynaklara göre İran'ın petrol ihracatı Şubat ayında hafif şekilde yükselerek günlük 2,2 milyon varil/güne ulaşacak.İran'ın petrol ihracatının bu ay 2,16 milyon varil/gün ile Temmuz'dan bu yana görülen en düşük seviyeye indiği tahmin ediliyor. Petrol ihracatı Eylül ayında 2,6 milyon varil/güne kadar çıktı.

Petrol , aralarında Rusya'nın da bulunduğu 11 üretici ülkenin Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu'nun (OPEC) arzı kısmaya yönelik anlaşmasına katılmasından bu yana varil başına 50 doların üzerinde seyretti. Suudi Arabistan, anlaşmanın yürürlüğe girdiği 1 Ocak'tan itibaren hedeflenen üretim kısıntısının yüzde 80'den fazlasının gerçekleştirildiğini kaydederken, Uluslararası Enerji Ajansı, fiyatlardaki yükselişle birlikte ABD'de kaya Petrol ü üretiminin artacağı tahmininde bulundu.

Sydney'de Fat Prophets kaynaklar analisti David Lennox, "Piyasa, OPEC'in anlaşmaya varılan üreim kısıntılarına uyup uymayacağı konusunu geçmişe göre daha az sorun yapmaya başladı," dedi ve "ABD'de üretimin artması ile birlikte, Petrol fiyatlarının güçlüve sürdürülebilir ralli yapması zor olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Mart vadeli Batı Teksas Petrol ü (WTI), Nymex piyasasında, yüzde 0.39 düşerek varil başına 53.58 dolara geldi. Kontrat Perşembe günü 1.03 dolar yükselerek 53.78 dolardan kapandı. En yakın vadeli Petrol kontratı Aralık ayının başından bu yana ortalama 52 dolar civarında seyretti.

Mart vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında Perşembe günü 1.16 dolar ya da yüzde 2.1 düşerek 56.24 dolardan kapandı. Brent yüzde 0.41 düşerek varil başına 55.93 dolara geldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)